אז מה חדש בתחום הלביבות?
רעיונות לגיוון הרפרטואר בחנוכה

קצת נמאס מהלביבות הרגילות? אסנת לסטר נחלצת לעזרתכם עם שני מתכונים מיוחדים: עם תפוחי אדמה, כמון ועשבי תיבול - או עם גזר ושום בתנור

אסנת לסטרפורסם: 14.12.17 17:08
לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול עם כמון  (צילום, סגנון ועריכה: אסנת לסטר)
לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול עם כמון (צילום, סגנון ועריכה: אסנת לסטר)

לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול עם כמון

מתכון של יואל אבידן מיקנעם.

 

מרכיבים

5-4 לביבות גדולות

 

  • 3 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים דק
  • 1 גזר, מגורר דק
  • 3-2 גבעולי סלרי (ללא העלים), מגוררים דק
  • 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 כוס כוסברה, קצוצה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מלח
  • 1 כף כמון
  • קורט הל טחון
  • 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל המרכיבים, למעט השמן, לתערובת אחידה.
  2. מחממים שמן במחבת.
  3. יוצרים מהתערובת לביבות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

 

 

לביבות גזר אפויות

מתכון של רחל אליאס מרמת ישי.

 

לביבות גזר אפויות (צילום, סגנון ועריכה: אסנת לסטר)
    לביבות גזר אפויות(צילום, סגנון ועריכה: אסנת לסטר)

    מרכיבים

    כ-10 לביבות

     

    • 3 גזרים, קלופים ומגוררים
    • 2 שיני שום, כתושות
    • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
    • 2 ביצים
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית פלפל שחור גרוס
    • 2 כפות שמן זית

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
    3. מניחים בתבנית תלוליות מהתערובת (כ-1/2 מצקת בכל פעם) ומשטחים ומעט.
    4. אופים כ-15 דקות.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)