הביצה שהתחדשה: שני מתכונים מרעננים במקום לטגן שוב חביתה

אפויות ברוטב בשמל יחד עם אפונה, או כחלק מסלט בתוך סירת אבוקדו: אסנת לסטר עם מתכוני ביצים שעדיין לא הכנתם

אסנת לסטרפורסם: 16.11.17 10:31
סלט ביצים באבוקדו (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלט ביצים באבוקדו (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

סלט ביצים באבוקדו

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 2 אבוקדואים שלמים
  • 2 ביצים קשות
  • 2 עגבניות
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות מיונז
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. חוצים את האבוקדואים ומרחיקים את הגלעינים. מרוקנים את בשר האבוקדו בעזרת כפית (מקפידים שהקליפה לא תיקרע) ושומרים את חצאי האבוקדו המרוקנים בצד.
  2. חותכים לקוביות גדולות את בשר האבוקדו, הביצים הקשות והעגבניות ומעבירים לקערה. מתבלים במיץ הלימון, במלח ובפלפל,  ומערבבים בעדינות.
  3. ממלאים בסלט את קליפות האבוקדו הריקות ומזלפים מעל מיונז.

 

 

ביצה אפויה בבשמל ואפונה

מתכון של מרתה ויסינגר מגבעת המורה.

 

ביצה אפויה בבשמל ואפונה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    ביצה אפויה בבשמל ואפונה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1/2 1 כוסות אפונה קפואה
    • 2 כפות (30 גרם) חמאה או מרגרינה
    • 2 כפות קמח
    • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב או חלב סויה או מים
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 4 ביצים
    • אפשרות: 1/2 כוס (או יותר) גבינה צהובה מגוררת

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. חולטים את האפונה 2 דקות במים רותחים. מסננים.
    3. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש נמוכה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד שנוצרת בסיר רביכה. מוסיפים את החלב, לאט ותוך ערבוב, וממשיכים לערבב עד שמתקבל רוטב סמיך במרקם המזכיר יוגורט. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
    4. מוסיפים לסיר את האפונה ומערבבים.
    5. יוצקים מחצית מהרוטב ל-4 כלים אישיים חסיני חום. שוברים לתוך כלי ביצה ויוצקים מעל את יתרת הרוטב. אם רוצים, מפזרים גבינה מגוררת.
    6. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים היטב.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)