עוגת קוקוס ותפוזים בחושה עם סירופ מייפל
בעד: היא עסיסית, קלה להכנה, טעימה להפליא ופרווה. נגד: האמת שאין ממש. ובקיצור: רוצו להכין לשבת את העוגה הנהדרת הזאת!

עוגת קוקוס ותפוזים בחושה עם סירופ מייפל (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 2 ביצים
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
- 1/3 כוס (65 גרם) שמן
- 1/2 כוס (120 גרם) מיץ תפוזים
- 3 כפות סירופ מייפל
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- 1/3 כוס (30 גרם) קוקוס טחון
- לזילוף: 3-2 כפות סירופ מייפל
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים, סירופ המייפל ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואת הקוקוס ומערבבים רק עד לאיחוד (נזהרים מערבוב יתר).
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור, יוצקים את סירופ המייפל על העוגה החמה באופן שווה.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות