אוכל

    קיצור דרך: פסטה עם טונה ועגבניות
    שמתבשלת בתוך הרוטב במחבת

    למה לבשל את הפסטה והרוטב בנפרד, כשאפשר להכין הכל ביחד במחבת אחת ולחסוך זמן? ילנה ויינברג מסבירה איך עושים את זה

    ילנה ויינברג

    |

    24.09.17 | 21:03

    פסטה עם טונה ועגבניות שמתבשלת בתוך הרוטב (צילום: ילנה ויינברג)
    פסטה עם טונה ועגבניות שמתבשלת בתוך הרוטב (צילום: ילנה ויינברג)
    כשהפכתי לאמא, למדתי לקצר תהליכים. האמת היא שזאת הפיצקה שלי שלימדה אותי כי לפעמים גמבה עם שוקולד זה ממש בסדר. או שלא יקרה כלום אם נתקלח עם שמפו בלבד, תוך כדי צחצוח שיניים. ולאף אחד לא יהיה אכפת אם תוך כדי סיפור ערב תגזרו ציפורניים, תסתרקו ותסיימו את שאר מטלות הטיפוח. לא משנה באיזה סדר או אחוזי הצלחה, העיקר שדברים קורים לפני 9 בערב או 8 וחצי בבוקר. כי אחרת מגיע סוף העולם או לפחות ככה אני מדמיינת את זה.

     

    בשבת בבוקר, לעומת זאת, אין דד ליין לכלום. הפיצקה והחצי מתפנקים כל אחד מול המסך שלו ואני מקצרת תהליכים של פסטה, שהרי הקפה שאני אמורה לשתות קורא לי.

     

    מרכיבים

    3-2 מנות

     

    • 3 כפות שמן זית
    • 1 בצל בינוני, קצוץ
    • 1 גבעול סלרי, עם העלים, קלוף וקצוץ דק
    • 1 פלפל אדום או צהוב, חתוך לקוביות
    • 1 שן שום, כתושה
    • 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • אפשרות: עלים מענף תימין
    • 1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
    • 1 קופסה שימורי טונה בשמן או במים, מסוננת היטב
    • 1/2 חבילה (250 גרם) פסטה מסוג פנה או פוזילי
    • 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה

     

    אופן ההכנה

    1. מרתיחים בקומקום 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים.
    2. מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק ומטגנים את הבצל כ-5 דקות, עד להזהבה.
    3. מוסיפים את הסלרי והפלפל ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
    4. מוסיפים את השום, התבלינים, התימין (אם רוצים), העגבניות המרוסקות, הטונה והמים שהרתחנו ומערבבים. מביאים לרתיחה.
    5. מוסיפים למחבת את הפסטה, מערבבים ומשטחים, כדי שכולה תהיה בתוך הרוטב. מבשלים 15-10 דקות, עד שהפסטה מוכנה. מדי פעם מערבבים ומוסיפים מים, אם הרוטב מצטמצם יותר מדי.
    6. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מפזרים את הפטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהכיריים.
    7. מזלפים על הפסטה מעט שמן זית ומגישים מיד.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "קיצור דרך: פסטה עם טונה ועגבניות שמתבשלת בתוך הרוטב במחבת"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג