מאפינס תפוחים מתובלים עם
קינמון, ציפורן וקליפות הדרים

גם לכם נשארו תפוחים מהחג? צרפו להם כמה מרכיבים בסיסיים והכינו בקלי קלות מאפינס עסיסיים וריחניים שימתיקו לכם את תחילת השנה החדשה

דפנה אוסטר מיכאל

|

21.09.17 | 21:40

והוא גם פרווה. מאפינס תפוחים עם קינמון, ציפורן וקליפות הדרים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
והוא גם פרווה. מאפינס תפוחים עם קינמון, ציפורן וקליפות הדרים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

12 מאפינס גדולים או 15 קטנים

 

לתפוחים

  • 3 תפוחים גדולים, מזן גרני סמית או זהובים
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות סוכר חום
  • חופן אגוזי מלך, קצוצים גס

 

לבצק
  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 3 כפות סילאן או דבש
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/4 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • קורט ציפורן
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן או קמח שיפון
  • 1/3 כוס (30 גרם) שקדים טחונים

 

להברשה
  • 1/2 כוס סירופ מייפל או דבש

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. התפוחים: קולפים את התפוחים, נפטרים מהליבה והגרעינים וחותכים לקוביות קטנות. שמים בקערה ומוסיפים את קליפת הלימון, הסוכר החום ואגוזי המלך. מערבבים היטב.
  3. הבצק: שמים בקערה נפרדת את כל מרכיביו, למעט הקמח והשקדים, וטורפים היטב.
  4. מוסיפים את הקמח והשקדים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים לכל תבנית מאפינס כ-1/4 כוס מהבלילה. מניחים על כל מאפין כף גדושה מתערובת התפוחים.
  6. אופים 40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
  7. מיד לאחר שהמאפינס יוצאים מהתנור מברישים אותם במייפל או בדבש.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג