דיאטה

    טרי ובריא: שלושה סלטים
    עם תפוחי עץ לשולחן החג

    אווררו את העומס הקלורי בארוחת ראש השנה עם סלטים שבכולם מככב הפרי שהוא סמל החג - בתוספת קינואה, גזר וסלק או סלסה בשלושה צבעים

    ילנה ויינברג

    |

    18.09.17 | 08:54

    סלט קינואה ותפוחים ברוטב מתקתק (צילום: ילנה ויינברג)
    סלט קינואה ותפוחים ברוטב מתקתק (צילום: ילנה ויינברג)

    סלט תפוחים וקינואה

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    לרוטב

    • 1 כף סילאן
    • 3 כפות רוטב סויה
    • פלפל שחור גרוס
    • 1 שן שום, כתושה
    • 1 כף חומץ בן יין
    • 1 כף שמן זית

     

    לסלט

    • 1/2 כוס קינואה
    • 1 תפוח, עדיף אדום
    • 1 מלפפון
    • 2 כוסות מיקס עלים/חסות שאוהבים
    • 1/2 כוס אפונת ואסאבי/פולי אדממה קלויים ומתובלים

     

    אופן הכנה

    1. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
    2. הסלט: שמים את הקינואה בסיר קטן, מכסים במים קרים בגובה אצבע מעל פני הקינואה ומבשלים ללא מלח כרבע שעה. מכבים את האש ומניחים לקינואה להתקרר. מאווררים במזלג ומניחים בקערת הגשה. עד כאן אפשר להכין מראש.
    3. פורסים את התפוח ואת המלפפון לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה עם הקינואה. מוסיפים את העלים ואת האפונה, יוצקים את הרוטב ומערבבים בזהירות. מגישים מיד.

    אפשר לערבב כף רוטב אחת עם העלים ואת היתר עם שאר מרכיבי הסלט ולהגיש את העלים מעל לקינואה, כך הם שומרים על הנפח ולא נובלים.

     

    סלט סלק, גזר ותפוח בוויניגרט דבש

     

    סלט סלק, גזר ותפוח בוויניגרט דבש (צילום: ילנה ויינברג)
      סלט סלק, גזר ותפוח בוויניגרט דבש(צילום: ילנה ויינברג)

       

      מרכיבים

      8-6 מנות

       

      לרוטב

      • 6 כפות שמן זית
      • 2 כפות מיץ לימון
      • 2 כפות דבש
      • 2 כפיות חרדל שאוהבים
      • מלח ופלפל שחור גרוס

       

      לסלט

      3/4-1/2 כוס פקאנים טבעיים

      • 2 גזרים בינוניים, קלופים
      • 2 סלקים טריים, קלופים
      • 2 תפוחים ירוקים, עדיף מזן גרני סמית

       

      אופן הכנה

      1. הרוטב: מערבבים יחד את מרכיביו, טועמים ומתקנים תיבול.
      2. הסלט: מחממים מחבת יבשה, מוסיפים את אגוזי הפקאן וקולים אותם 15-10 דקות. לאוהבי תיבול חזק, אפשר לתבל את הפקאנים במלח, פלפל שחור ומעט צ'ילי גרוס. כדי שהתיבול יידבק לאגוזים יש לטפטף מעט שמן ולהקפיץ את האגוזים במחבת. מכבים את האש ומצננים בצד.
      3. פורסים את הגזרים, הסלקים והתפוחים לרצועות ארוכות ודקות. אפשר להשתמש בקולפן ייחודי, מנדולינה, פומפייה או סכין.
      4. מניחים את רצועות הירקות והתפוחים בקערה, יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות עד לציפוי. בוזקים את הפקאנים מעל ומגישים.

       

      סלסת תפוחים

       

      סלסת תפוחים (צילום: ילנה ויינברג)
        סלסת תפוחים(צילום: ילנה ויינברג)

         

        מרכיבים

        4-3 מנות

         

        • 1/4 כוס צנוברים, קלויים על מחבת יבשה
        • 1 תפוח אדום, פרוס לקוביות קטנות
        • 2 גבעולי סלרי, ללא העלים, פרוסים לקוביות קטנות
        • 1 פלפל צהוב קטן, פרוס לקוביות קטנות
        • 1-1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק
        • 1/4 בצל סגול, קצוץ דק
        • חופן כוסברה טרייה, קצוצה דק
        • עלים מ-3 גבעולי נענע טרייה, קצוצים דק
        • מלח ופלפל שחור גרוס
        • 2 כפות שמן זית

         

        אופן הכנה

        אם מגישים מיד, מערבבים יחד את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול. אם מגישים למחרת, מערבבים יחד את כל המרכיבים למעט הצנוברים ושומרים בקירור עד להגשה. מוסיפים את הצנוברים לפני ההגשה, על מנת לשמור על מרקמם.

         

        עוד מתכונים מעולים של ילנה ויינברג - בבלוג "גורמה פשוט"

         

        -------------------------------------------------------------------------------------

         

        צריכים רעיון למנה עיקרית? נסו את המנות האלה:

         

         

         לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: ילנה ויינברג)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: ילנה ויינברג)

         

         

         
        הצג:
        כל התגובות לכתבה "טרי ובריא: שלושה סלטים עם תפוחי עץ לשולחן החג"
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        טבעוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג