פְּרִי סטייל: חזה עוף צלוי עם סלסת פירות וסלט וייטנאמי ממנגו ואבטיח

מה עוד אפשר לעשות עם שפע פירות העונה עתירי הוויטמינים מלבד להגיש אותם טריים? שלושה רעיונות יצירתיים למנות קלילות עם פרי מחוץ לסלסילה

סלט קיץ וייטנאמי (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
סלט קיץ וייטנאמי (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
 

עם שפע כזה של צבעים וטעמים, זה ממש מתבקש להכניס את פירות הקיץ לתוך הארוחה ולא להשאיר אותם רק לקינוח או כחטיף בריא לארוחת ביניים. לשף ארז תורג'מן, מ"קאנאפ'ס - מגשי אירוח" יש שלושה רעיונות יצירתיים למנות עם פירות:

 

חזה עוף צלוי עם סלסת פירות

 

 (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

    החומרים ל-6 מנות:

    • לחזה העוף:

    6 יחידות חזה עוף עבה (חצי פרפר)

    • למשרה:

    3 כפות שמן זית

    ½1 כפיות כמון

    1/2 כפית מלח דק

    1/2 כפית פלפל שחור

    • לסלסה:

    2 נקטרינות מגולענות וחתוכות לקוביות של 1 ס"מ

    1/2 כוס חצאי ענבים

    1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ

    1/2 כוס פלפל אדום חתוך לקוביות של 1 ס"מ

    1 כוס כוסברה טרייה, קצוצה

    מיץ מ־1 לימון

    2 כפות חומץ בן יין לבן

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בקערה את חומרי המשרה לעוף ומברישים היטב את נתחי החזה משני הצדדים.

    2. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה וצולים את נתחי חזה העוף משני הצדדים כ־4־3 דקות מכל צד.

    3. מערבבים היטב בקערה נפרדת את כל חומרי הסלסה. מסדרים את חזה העוף בצלחת ומגישים מיד עם סלסת הפירות.

     

    ערכים תזונתיים למנה:

    350 קלוריות, 6.2 גרם פחמימות, 52.3 גרם חלבון, 11.2 גרם שומן.

     

    סלט קיץ וייטנאמי

     

     (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
      (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

       

      החומרים ל-5 מנות:

      • לסלט:

      3 מנגו קלופים, חתוכים למשולשים

      1/4 אבטיח חתוך לרצועות רחבות בעזרת קולפן

      1/2 כוס בזיליקום טרי, קצוץ

      1/4 כוס נענע טרייה, קצוצה

      1 פלפל צ'ילי אדום (נקי מגרעינים), קצוץ דק

      • לרוטב:

      1/4 כוס מיץ לימון טרי

      3 כפות שמן זית

      1 כף שמן שומשום

      1 כף סוכר חום

      • לבצל:

      1 כף שמן זית

      1 בצל חתוך לטבעות דקות

      3 כפות שומשום לבן

      • להגשה:

      פרוסות ליים

       

      אופן ההכנה:

      1. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הסלט בעדינות.

      2. מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ושמים בצד.

      3. מכינים את הבצל: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השומשום, מטגנים חצי דקה נוספת ומקררים לטמפרטורת החדר.

      4. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל את הבצל המקורמל ומקשטים בליים.

       

      ערכים תזונתיים למנה:

      312 קלוריות, 45 גרם פחמימות, 3.6 גרם חלבון, 13.4 גרם שומן.

        

      תאנים ושזיפים צלויים עם יוגורט וגרנולה ביתית

       (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
        (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

         

        החומרים ל-10 מנות:

        • לפירות הצלויים:

        20 תאנים חצויות

        10 שזיפים חצויים ומגולענים

        3 כפות רכז רימונים

        • לגרנולה:

        1/2 כוס שיבולת שועל

        1/4 כוס שקדים מולבנים, חצויים

        1/4 כוס גרעיני חמנייה

        1/4 כוס גרעיני דלעת

        1/4 כוס פיסטוקים

        1/4 כוס צימוקים כהים

        3 כפות סילאן

        • להגשה:

        2 כוסות יוגורט

         

        אופן ההכנה:

        1. צולים את הפירות: מסדרים את התאנים והשזיפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזליפים מעל את רכז הרימונים וצולים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־20 דקות עד שהפירות מקורמלים. מקררים בטמפרטורת החדר.

        2. מכינים את הגרנולה: מערבבים בקערה את כל חומרי הגרנולה, משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־30 דקות עד להזהבה.

        3. ההגשה: מסדרים את הפירות הצלויים בכוס הגשה, יוצקים מעליהם כף יוגורט, מפזרים את הגרנולה ומגישים.

         

        ערכים תזונתיים למנה:

        215 קלוריות, 34 גרם פחמימות, 5.4 גרם חלבון, 5.9 גרם שומן

         ______________________________________________________ 

         

        מתכון לנתחי פרגית על מצע סלט ירוק, הקליקו על התמונה:

         

        מתכונים קלילים ורעננים עם שפע ירוקים, הקליקו על התמונה (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
        מתכונים קלילים ורעננים עם שפע ירוקים, הקליקו על התמונה (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד