ירוק בעיניים: שני מתכונים קלילים ורעננים עם שפע ירוקים

נצלו את שפע הירוקים הטריים כדי לרענן את הצלחת ואת הגזרה לקראת הקיץ: נתחי פרגית על מצע סלט ירוק ולביבות מנגולד וקייל על קרפצ'יו ירק

לביבות מנגולד וקייל על קרפצ'יו ירק (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
לביבות מנגולד וקייל על קרפצ'יו ירק (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
נתחי פרגית על מצע סלט ירוק (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
נתחי פרגית על מצע סלט ירוק (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
 

נתחי פרגית על מצע סלט ירוק

 

המרכיבים ל-4 מנות

לפרגית:

  • 8 נתחי סטייק פרגית פתוחים
  • 2 כפות אפונה ירוקה

למשרה:

  • חופן עלי נענע טריים
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • 5 כפות שמן זית
  • 4 כפות סילאן
  • קליפה מגוררת מ־1/4 ליים
  • 1 כפית שטוחה מלח גס
  • קורט פלפל שחור גרוס

לסלט:

  • 1 חסה מסולסלת ירוקה מופרדת לעלים
  • 1 חסה רומית (לבבות בלבד)
  • 3 כוסות עלי בייבי תרד
  • 1 כוס אפונה ירוקה קפואה, מופשרת
  • 1 כוס ענבים ירוקים
  • 1 צנון 'אבטיח' פרוס

רוטב לסלט:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף סילאן
  • קורט צ'ילי יבש
  • קורט מלח גס

 

אופן ההכנה:

1. המשרה: ערבבים בקערה את חומרי המשרה ומשרים בה את נתחי הפרגית לשעה לפחות במקרר.

2. צורבים את נתחי הפרגית (ללא נוזלי המשרה) במחבת פסים חמה מאוד 3 דקות מכל צד.

3. מעבירים את נתחי הפרגית לתבנית צלייה וצולים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, כ־10 דקות, עד שנתחי הפרגית עשויים. מוסיפים מעל הפרגית את האפונה ואופים 5 דקות נוספות.

4. הסלט: קורעים ביד את עלי החסה ושמים בקערת ערבוב. מוסיפים את כל יתר חומרי הסלט והרוטב ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

5. חותכים את נתחי הפרגית לרצועות ומסדרים מעל הסלט עם האפונה, ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

387 קלוריות, 19 גרם פחמימות, 23 גרם חלבון, 23 גרם שומן.

 

 

לביבות מנגולד וקייל על קרפצ'יו ירק

לביבות מנגולד וקייל (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    לביבות מנגולד וקייל(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

    המרכיבים ל־8 לביבות:

     ללביבות:

    • 3 צרורות עלי מנגולד
    • 2 צרורות עלי קייל
    • 2 כוסות קינואה מבושלת
    • 1 כוס שיבולת שועל
    • 2 כפות גרעיני דלעת או חמנייה
    • 1/2 כוס חלב קוקוס
    • קורט מלח גס
    • 1 כף שמן זית לתערובת +
    • 1 כף שמן זית לשימון

    לקרפצ'יו:

    • 2 זוקיני פרוסים דק לאורכם
    • 3 קולרבי פרוסים דק לרוחבם
    • 1 כף שמן זית
    • 1/2 כף מיץ לימון טרי
    • 2 גביעי יוגורט עזים
    • 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
    • מלח גס, לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. הלביבות: חותכים גס את המנגולד והקייל וחולטים בסיר מים חמים לדקה. מוציאים ומסננים היטב מעודפי המים.

    2. מעבירים את המנגולד והקייל לקערה ומוסיפים את יתר החומרים (פרט לשמן הזית לשימון). מערבבים בידיים לעיסה יציבה ואחידה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

    3. מכינים מהעיסה לביבות בגודל של כ־70 גרם ליחידה (כחופן כף יד) ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בכף שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל־150 מעלות כ־20 דקות, עד שהלביבות מזהיבות.

    4. הקרפצ'יו: מסדרים בצלחת הגשה את פרוסות הזוקיני והקולרבי ומזליפים מעל את שמן הזית, מיץ הלימון והיוגורט. מפזרים מעל בצל ירוק ומלח, מניחים את הלביבות ומגישים.

      

    ערכים תזונתיים למנה:

    393 קלוריות, 30 גרם פחמימות, 12 גרם חלבון, 23 גרם שומן.

     

    שף אורח: אוהד קורי, קפה לואיז * ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד