בואו לשולחן, יש כרוב לבן! שני מתכונים עם הירק העגלגל
כרוב לבן זה לא רק לסלט: אסנת לסטר מוכיחה שאפשר להכין אתו גם תבשילים מצוינים: עם תפוחי אדמה, עגבניות ונקניקיות, או עם אטריות דקות

תבשיל כרוב לבן עם תפוחי אדמה, עגבניות ונקניקיות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
תבשיל כרוב לבן עם תפוחי אדמה, עגבניות ונקניקיות
מתכון של סוניה מלכה מעפולה.
מרכיבים
6-5 מנות
- שמן זית לטיגון
- 2 בצלים, חצויים ופרוסים דק
- 1 כרוב לבן, חתוך לרצועות דקות
- 2 כוסות מים
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים או לשמיניות
- 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס שמיר קצוץ
- 2 עלי דפנה
- 5 נקניקיות, פרוסות
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל והכרוב ומטגנים 7-5 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב, עד שהכרוב מתרכך.
- מוסיפים את המים, המלח והפלפל מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה (דואגים שיהיו מכוסים היטב בנוזלים) ומבשלים 20-15 דקות, עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומבשלים על אש קטנה 10-7 דקות נוספות.

תבשיל כרוב לבן עם אטריות דקות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
תבשיל כרוב לבן עם אטריות דקות
מתכון של יעל לוינגר מעפולה.
מרכיבים
5-4 מנות
- 1/2 חבילה (200 גרם) אטריות דקות
- 3 כפות שמן זית
- 4 כפיות מלאות סוכר
- 1 כרוב לבן קטן, חתוך לפסים דקים
אופן ההכנה
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
- שמים בסיר רחב את השמן והסוכר ומבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שהסוכר משחים ומתקרמל.
- מוסיפים לסיר את הכרוב ומבשלים כ-20 דקות, תוך ערבוב תכוף, עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את האטריות ומערבבים.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע