אוכל

    זו לא עוגה – זה אבטיח: כך
    תכינו מגש פירות מיוחד במינו

    אישה אחת בנתה עוגה מאבטיח גדול נורא – ועכשיו היא מלמדת גם אתכם איך להכין את הפלא שישגע את האורחים. מחיאות כפיים לאפרת מוסקוביץ!

    אפרת מוסקוביץ

    |

    19.07.17 | 13:01

    עוגת אבטיח. התרחקו מפירות שמשחירים, כמו בננות או תפוחים (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    עוגת אבטיח. התרחקו מפירות שמשחירים, כמו בננות או תפוחים (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    לא מזמן חגגנו שבת קהילה בארוחה חגיגית במדשאה הגדולה של המושב. המארגנות איתגרו אותנו להתחלק לקבוצות, שכל אחת מהן תכין מטעמים בצבע מסוים. התוצאה היתה טעימה ומיוחדת: קציצות חריפות בקארי של הקבוצה הירוקה, פויקה אסאדו של הקבוצה החומה, קוסקוס תירס עם טנזייה של הקבוצה הכתומה, מרק קובה סלק של הקבוצה הסגולה - ו"עוגת אבטיח" של הקבוצה האדומה.

     

    את עוגת האבטיח הכינה גילה זליגר, אדריכלית ומעצבת פנים עם חיבה לעיצוב גם בתחום המזון. מיד כשראיתי את העוגה התאהבתי ונרשמתי לקורס זריז
    כשוליית אדריכל אצל גילה, שהסבירה לי הכל על קונסטרוקציה, שיפודים, קיסמים והטופוגרפיה של הפירות.

     

    להכנת עוגת אבטיח טובה נדרש לפני הכל אבטיח מתוק ואדום שטעמתם על הסכין ואתם חתומים עליו באחריות. נדרשים גם סכין גדולה וחדה ושלל פירות עונתיים. כדאי לבחור פירות בצבעים מגוונים שיבלטו על הרקע האדום של האבטיח, ומומלץ לשלב עלי נענע שנותנים הרגשת רעננות ומקפיצים את החוויה הצבעונית בגלל הניגוד בין אדום לירוק.

     

    העוגה לא תגיע רחוק אם לא תצטיידו גם בשיפודים וקיסמים - וזהו, זה כל מה שצריכה אישה אחת שבונה עוגה מאבטיח גדול נורא, היו לה שני שרפרפים, כיסא ומנורה.

     

    מרכיבים

    • 2 אבטיחים או אבטיח אחד גדול מאוד
    • מבחר פירות בצבעים שונים, כמו מלון ירוק, מלון כתום, ענבים בשני צבעים, ליצ'י, דובדבנים, אננס (טרי או מקופסה), עלי נענע, פרחים אכילים. כל פרי שתרצו יתאים, רק לא כזה שמשחיר אחרי החיתוך (התרחקו מבננות ותפוחים)

     

    אביזרים

    • סכין גדולה וחדה
    • צלחת גדולה וצלחת בינונית
    • 3 שיפודי עץ
    • חבילת קיסמי עץ
    • חותכני עוגיות

     

    וככה עוגת האבטיח נראית מהצד בכל תפארתה (צילום: אפרת מוסקוביץ)
      וככה עוגת האבטיח נראית מהצד בכל תפארתה(צילום: אפרת מוסקוביץ)

       

      אופן ההכנה

      1. חותכים: חוצים את האבטיח. מנסרים מכל מחצית את הכיפה, כך שתתקבל פרוסה עבה מאוד וישרה. מניחים על אחת המחציות צלחת גדולה ככל האפשר, ובעזרת סכין מסמנים סביבה עיגול. מכניסים את הסכין לעומק האבטיח כשהצלחת עדיין עליו וחותכים פרוסה עגולה ואחידה מסביב לצלחת. מתקנים, מיישרים ומעמידים את הפרוסה על צלחת הגשה נאה. יוצרים באותו אופן ממחצית האבטיח השנייה קומה נוספת לעוגה, הפעם עם צלחת קטנה יותר (אפשר לבנות גם שלוש קומות, אם רוצים).
      2. מחברים בין הקומות: נועצים בקומה הראשונה שלושה שיפודים במקום שבו מתכננים למקם את הקומה השנייה, ומשחילים אותה עליהם. אם מניחים את הקומה העליונה בצמוד לדפנות הקומה התחתונה ולא בדיוק באמצע, יש יותר מקום להניח פירות על הקומה התחתונה בסגנון חופשי. ממשיכים לקומה השלישית, אם רוצים. קוטמים את השיפוד כך שלא יבלוט מעבר לגובה העוגה הסופי.
      3. מקשטים: הגענו לחלק הכיפי. חותכים ממלון צורות יפות עם חותכני עוגיות, אפילו אותיות. מסדרים את כל הפירות מסביב לעוגה ומחזקים אותם בעזרת קיסמים. על הקומה העליונה מניחים מערום מפואר של פירות כדי לרומם את העוגה ולהגביה אותה עוד יותר. גם את החלק הזה מחברים בקיסמים אל האבטיח.
      4. מתגאים: אבל זוכרים ליידע את האורחים שהקישוטים מכילים קיסמים.

       

       

       
      הצג:
      כל התגובות לכתבה "זו לא עוגה – זה אבטיח: כך תכינו מגש פירות מיוחד במינו"
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      טבעוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג