אוכל

    כתוספת או לעיקרית: מג'דרה
    עם שלל ירקות קלויים ובצל שחום

    ילנה ויינברג הוסיפה לתבשיל האורז האהוב חציל, קישוא וגזר, והפכה אותה לארוחה שלמה ומשביעה שמתאימה גם לצמחונים

    ילנה ויינברג

    |

    10.07.17 | 21:59

    מג'דרה עם ירקות קלויים (צילום: ילנה ויינברג)
    מג'דרה עם ירקות קלויים (צילום: ילנה ויינברג)

    מרכיבים

    6-4 מנות

     

    • 1 כוס עדשים ירוקות
    • 1 חציל בינוני, קלוף
    • 1 קישוא
    • 2 גזרים, קלופים
    • שמן זית
    • 1 כפית כמון טחון
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
    • 1 כוס אורז ארוך

     

    אופן ההכנה

    1. משרים את העדשים במים קרים כחצי שעה. מסננים.
    2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    3. חותכים את החציל ואת הקישוא לקוביות בגודל 1X1 ס"מ. חותכים את הגזר לקוביות קטנות יותר. משטחים את הירקות בתבנית, מזלפים מעט שמן זית, מתבלים בכמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
    4. אופים 20-15 דקות, עד שהירקות מתרככים.
    5. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל כרבע שעה, עד להשחמה. מסירים מהכיריים.
    6. שמים את העדשים בסיר ומוסיפים מים עד לגובהן. מביאים לרתיחה ומבשלים 20-10 דקות, עד שהן נגיסות. אם נשארו מים בסיר, מסננים. שומרים את העדשים בצד.
    7. מרתיחים 1/2 1 כוסות מים.
    8. מחממים מעט שמן בסיר עם תחתית עבה. מוסיפים את האורז, ממליחים ומטגנים תוך ערבוב דקה-שתיים, עד שהאורז חם מאוד (היזהרו שלא יישרף).
    9. מוסיפים לסיר את המים הרותחים מערבבים, מנמיכים את האש למינימום ומכסים. מבשלים 10 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 3 דקות נוספות.
    10. "מאווררים" את האורז במזלג. מוסיפים את הירקות הקלויים, הבצל, העדשים, פלפל שחור ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "כתוספת או לעיקרית: מג'דרה עם שלל ירקות קלויים ובצל שחום"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (6 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג