
עוגיות סנדביץ' שוקולד, חלבה ופיסטוק ללא קמח (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
מרכיבים
- 1/2 כוס שוקולד מריר 70%
- 2 ביצים
- 1 כוס ממרח שקדים או שקדימון
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 1/4 כוס סוכר קנים
- 1/3 כוס אבקת קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כוס חלבה מפוררת
- 1/4 כוס פיסטוקים קצוצים גס (לא חייבים)
למילוי
גלידה בטעם פיסטוק או גלידה בטעם וניל או ממרח חלבה פיסטוק
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרססים את הנייר בספריי נון סטיק או משמנים במעט שמן.
- ממיסים את השוקולד בסיר כפול או במיקרוגל ומניחים בצד.
- טורפים את הביצים. מוסיפים את ממרח השקדים, הטחינה והסוכר ומערבבים לתערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקקאו עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת השקדים.
- כשהשוקולד המומס כבר לא חם, מוסיפים גם אותו לתערובת ומערבבים היטב.
- מוסיפים גם את החלבה ואת הפיסטוקים (אם משתמשים) ומערבבים בעזרת כף עץ.
- בעזרת כף יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומסדרים אותם בתבנית במרווחים של 5 ס"מ ומועכים אותם מעט.
- אופים במשך 10-6 דקות, עד שהעוגיות תופחות ונסדקות בחלק העליון. מוצאים מהתנור, מצננים וממלאים בגלידה.
מתכוני שוקולד מדליקים נוספים תוכלו למצוא בחוברת קינוחים בריאים
של הודליה כצמן וגם בבלוג שלה
.
-------------------------------------------------------------------------------------------
מארחים אנשים שדווקא מעדיפים גבינה? יש לנו גם מתכונים כאלה