לא ירצו לצאת ממנו: בית שתוכנן להתאים לשנים, עם הרבה פינוקים

    ההורים קיבלו אגף נפרד לפרטיות מקסימלית, ובגינה בריכה, ג'קוזי, ופינות בישול, הסבה ואכילה, שהופכים את החוץ למפנק לא פחות מאשר הפנים. בית במושב בשרון

    שרון היבש

    |

    28.06.17 | 18:04

    הבית חובק את הבריכה בחצר האחורית, ומתפרש על פני קומה אחת, כשחלק ממנה מורם מעל קומת מרתף. אגף ההורים נמצא ביחידה נפרדת, כדי לשמור על  פרטיותם (צילום: עוזי פורת)
    הבית חובק את הבריכה בחצר האחורית, ומתפרש על פני קומה אחת, כשחלק ממנה מורם מעל קומת מרתף. אגף ההורים נמצא ביחידה נפרדת, כדי לשמור על פרטיותם (צילום: עוזי פורת)
    מדרגות מובילות מהרחוב אל שביל הכניסה ואל רחבה מקורה שלאורכה בריכת נוי. הריצוף עשוי אבן טבעית בגוונים אפורים (צילום: עוזי פורת)
    מדרגות מובילות מהרחוב אל שביל הכניסה ואל רחבה מקורה שלאורכה בריכת נוי. הריצוף עשוי אבן טבעית בגוונים אפורים (צילום: עוזי פורת)
    שטח הבית 350 מטרים רבועים, בקומה אחת שגובהה שישה מטרים. החצר האחורית הגדולה נשקפת מבעד לקיר של חלונות זכוכית (צילום: עוזי פורת)
    שטח הבית 350 מטרים רבועים, בקומה אחת שגובהה שישה מטרים. החצר האחורית הגדולה נשקפת מבעד לקיר של חלונות זכוכית (צילום: עוזי פורת)
    בני המשפחה מרבים לארח ובחלק המקורה של החצר יש פינת הסבה נמוכה ומרופדת ושולחן אוכל גדול (צילום: עוזי פורת)
    בני המשפחה מרבים לארח ובחלק המקורה של החצר יש פינת הסבה נמוכה ומרופדת ושולחן אוכל גדול (צילום: עוזי פורת)
    במרכז המטבח אי שמזכיר מקררים תעשייתיים. אור טבעי חודר מבעד החלונות הרבים (צילום: עוזי פורת)
    במרכז המטבח אי שמזכיר מקררים תעשייתיים. אור טבעי חודר מבעד החלונות הרבים (צילום: עוזי פורת)
    חדר ההורים צופה אל בריכת השחייה ואל נוף מטעי האבוקדו ושדות המושב. בני הזוג ביקשו מהאדריכלית בית שיתאים לשנים רבות (צילום: עוזי פורת)
    חדר ההורים צופה אל בריכת השחייה ואל נוף מטעי האבוקדו ושדות המושב. בני הזוג ביקשו מהאדריכלית בית שיתאים לשנים רבות (צילום: עוזי פורת)
    בחדר הרחצה של ההורים חיפוי רצפה בשחור-לבן ואמבטיה בהעמדה חופשית (צילום: עוזי פורת)
    בחדר הרחצה של ההורים חיפוי רצפה בשחור-לבן ואמבטיה בהעמדה חופשית (צילום: עוזי פורת)
    אחד מחדרי הילדים. לכל חדר, ולכל ילד, מרפסת פרטית מקורה (צילום: עוזי פורת)
    אחד מחדרי הילדים. לכל חדר, ולכל ילד, מרפסת פרטית מקורה (צילום: עוזי פורת)
    הג'קוזי נטוע בדק עץ. "הילדים נמצאים שם כל הזמן עם חברים", אומרת האדריכלית (צילום: עוזי פורת)
    הג'קוזי נטוע בדק עץ. "הילדים נמצאים שם כל הזמן עם חברים", אומרת האדריכלית (צילום: עוזי פורת)

    במשך שנים רבות התגוררה המשפחה, זוג ושלושת ילדיהם, במושב קטן בשרון, עד שהחליטו לעשות שינוי. הם רכשו באותו מושב מגרש בן שני דונמים וחצי, שעליו עמד בית עץ שנבנה בשנות ה-90. "המיקום של הבית על המגרש היה מצוין", מספרת בעלת הבית. "הוא איפשר לראות מתוך הבית את מטעי האבוקדו והשדות הפתוחים שאליהם פונה השטח. החלטנו לבנות מחדש, אבל לשמור על המיקום של הבית על גבי המגרש ועל הרוח המקורית שלו".

     

    מבט משער הכניסה (צילום: עוזי פורת)
      מבט משער הכניסה(צילום: עוזי פורת)

       

      ומהגינה האחורית. בעלי הבית ביקשו מאדריכלית "בית שלא ירצו לצאת ממנו" (צילום: עוזי פורת)
        ומהגינה האחורית. בעלי הבית ביקשו מאדריכלית "בית שלא ירצו לצאת ממנו"(צילום: עוזי פורת)

         

        בפגישה הראשונה עם האדריכלית שרון ויזר, עליה המליץ להם חבר, ביקשו ממנה בני הזוג שתתכנן להם בית שלא ירצו לצאת ממנו; בית שיתאים לשנים רבות, שיהיה בן קומה אחת עם תקרה גבוהה, מרווח ונוח לאירוח, ושבחדר השינה שלהם ייהנו מפרטיות. שמונה חודשים אחרי, מאשרים בני הזוג שהחלום התממש. "מההתחלה הם הביעו אמון", מספרת ויזר. "ביקשו שאציג להם כמה אפשרויות לכל החלטה ושאביע את דעתי. זו הייתה נוסחה לתהליך נעים ויצירתי".

         

        הכניסה (צילום: עוזי פורת)
          הכניסה(צילום: עוזי פורת)

           

          בחצר: ג'קוזי, פינת מדורה ובריכת שחייה

           

          ויזר תכננה בית שמתפרש על פני קומה אחת ששטחה 350 מטרים רבועים, גובהה שישה מטרים, והיא מוגבהת בחלקה מעל קומת מרתף בשטח 80 מטרים רבועים, המשמש בעיקר כאזור שירות. הבית בנוי בצורת האות ר', החובקת גינה גדולה עם בריכת שחייה בחלקו האחורי של המגרש. בעלי הבית, שמרבים לארח, ביקשו מהאדריכלית להדגיש גם את פיתוח החצר, שבה הם מבלים חלק ניכר מזמנם. השטח המקורה רוצף באבן טבעית ואפורה בגדלים שונים, וחלקים ממנו חופו בדק.

           

          פינת אוכל מרווחת בחצר (צילום: עוזי פורת)
            פינת אוכל מרווחת בחצר(צילום: עוזי פורת)

             

            מצד אחד של החלק המקורה יש פינת הסבה נמוכה ומרופדת, ומצדה השני שולחן אוכל גדול. בחוץ יש גם מטבח מקצועי, ג'קוזי המותקן על דק עץ ומוקף בדשא ועצים, ופינת מדורה שסירי פויקה מתבשלים בה תדיר. "הם מארחים כל הזמן", אומרת ויזר, "הבית מאוד פעיל, והילדים נמצאים שם כל הזמן עם חברים".

             

            בני הבית מעדיפים את פינת המשפחה

             

            בין הרחוב לבית מפרידות עשר מדרגות, המובילות אל שביל מרוצף ורחבת כניסה מקורה. משמאל למדרגות חניה, ולאורך הרחבה בריכת נוי המובילה אל הדלת. הדלת הכפולה נפתחת לחלל רחב ידיים עם תקרת עץ משופעת גבוהה וחשופה; הרצפה כוסתה בפרקט כהה, שמעניק תחושה חמימה; ומבעד קיר של ויטרינות גדולות נשקפת החצר האחורית הגדולה. משמאל לדלת הכניסה מטבח ופינת אוכל, המופרדים ביניהם בקיר שאינו מגיע עד לתקרה.

             

            נישת המדפים שלצד האי בנויה על הקיר שמפריד בין המטבח לפינת האוכל (צילום: עוזי פורת)
              נישת המדפים שלצד האי בנויה על הקיר שמפריד בין המטבח לפינת האוכל(צילום: עוזי פורת)
               

               

              המטבח בנוי בצורת ח' פתוחה. על צלע אחת ארונות לבנים גבוהים שבהם משתלב המקרר; על צלע שנייה, מתחת לחלונות, ארונות לבנים נמוכים; ועל צלע שלישית - נישה בנויה שבה מדפים דקורטיביים ושידת אחסון ארוכה. במרכז המטבח אי הנראה כמקרר תעשייתי, וכולל מגירות, תאי אחסון ומקרר קטן. הפלטה על האי עשויה עץ ונמשכת מעבר לבסיס האי, כך שיש לצדה מקומות ישיבה. 

               

              הנישה שמול האי בנויה על הקיר המפריד בין המטבח לפינת האוכל, שבה יש שולחן עץ גדול. המטבח ופינת האוכל מוצפים באור טבעי החודר מבעד לוויטרינות הזכוכית הגדולות. בצד המטבח מזווה גדול, שממנו ניתן לעבור ישר אל החניה.

               

              פינת האוכל מצדו השני של הקיר. אור טבעי רב נכנס מבעד קיר הזכוכית הגדול (צילום: עוזי פורת)
                פינת האוכל מצדו השני של הקיר. אור טבעי רב נכנס מבעד קיר הזכוכית הגדול(צילום: עוזי פורת)
                 

                 

                מימין לדלת הכניסה סלון עם רהיטים שנרכשו במיוחד לבית ומתאימים לפלטת הצבעים המונוכרומטית (גווני חום, אפור ושחור). מסגרות החלונות הבלגיים נצבעו בגוון בהיר. בהמשך הסלון יש פינת משפחה גדולה ומרווחת, שבה מרבים בני המשפחה לבלות.

                 

                ספת רביצה ומנורות של אסף וינברום בפינת המשפחה (צילום: עוזי פורת)
                  ספת רביצה ומנורות של אסף וינברום בפינת המשפחה(צילום: עוזי פורת)

                   

                  למרות שגם בסלון יש מסך טלוויזיה, זה אזור הצפייה המועדף, עם ספת רביצה עמוקה, שידת מדפים שהוזמנה מנגר ושתי מנורות עץ שעיצב אסף וינברום. פינת הישיבה מחברת בין השטח הציבורי לבין חדרי הילדים.

                   

                  לכל ילד מרפסת פרטית מקורה

                   

                  חדרי הילדים מקובצים בחזית הקדמית של הבית, ולכל אחד מהם יש יציאה למרפסת פרטית מקורה. חדרי הרחצה שלהם רוצפו באריחי פסיפס מאבן, והקירות חופו באריחי קרמיקה פשוטים ולבנים. ארונות הכיור עוצבו בסגנון קלאסי ונצבעו בגוונים של כחול ואפור.

                   

                  חדרי הילדים מקובצים בחלק הקדמי של הבית (צילום: עוזי פורת)
                    חדרי הילדים מקובצים בחלק הקדמי של הבית(צילום: עוזי פורת)
                      

                    אחד מחדרי הרחצה של הילדים (צילום: עוזי פורת)
                      אחד מחדרי הרחצה של הילדים(צילום: עוזי פורת)

                       

                      הילדים הבוגרים מרבים לארח, וכדי לאפשר להם ולהורים פרטיות, תכננה ויזר גורם מבודד ביניהם - גרם מדרגות שמוביל למרתף, שאליו צמוד חדר עבודה המוצף אור טבעי. חדר העבודה הוא חלל פתוח, ללא דלתות, ובאמצעותו מופרדת יחידת ההורים מהבית.

                       

                      חדר העבודה מפריד בין חדרי הילדים ליחידת ההורים. הוא בנוי כחלל פתוח ללא דלתות (צילום: עוזי פורת)
                        חדר העבודה מפריד בין חדרי הילדים ליחידת ההורים. הוא בנוי כחלל פתוח ללא דלתות(צילום: עוזי פורת)
                          

                         

                        עוד אחד מחדרי הרחצה, בסגנון קלאסי (צילום: עוזי פורת)
                          עוד אחד מחדרי הרחצה, בסגנון קלאסי(צילום: עוזי פורת)
                           

                           

                          חדר ההורים צופה לחלקו האחורי של המגרש, אל בריכת השחייה והשדות. חדר הרחצה שלהם חופה באריחי פסיפס בשחור ולבן, שעליהם הונחה אמבטיה בהעמדה חופשית.

                           

                          הבית לעת ערב. "מההתחלה הם נתנו בי אמון", מספרת ויזר. "זו הייתה נוסחה לתהליך נעים ויצירתי" (צילום: עוזי פורת)
                            הבית לעת ערב. "מההתחלה הם נתנו בי אמון", מספרת ויזר. "זו הייתה נוסחה לתהליך נעים ויצירתי"(צילום: עוזי פורת)
                             

                             

                            תוכנית הבית (תוכנית: באדיבות שרון ויזר אדריכלים)
                              תוכנית הבית(תוכנית: באדיבות שרון ויזר אדריכלים)

                               

                              • אדריכלית אחראית: שיר גפן
                              • מפקח: ניב מאיר
                              • חלונות: איירון דיזיין
                              • תריסים: פתח חלון ודלת
                              • דלתות: דלתות המושב
                              • נגרות: נגריית נורדאו
                              • מיזוג: coool
                              • תאורה: לוצ׳ה ואסף ויינברום
                              • ריהוט: סיאם
                              • מטבח: פשטות
                              • בריכה: אקוופולקו
                              • ריצופים וכלים סניטריים: טופולסקי
                              • גינון: ליעד פיתוח וגינון
                              • וילונות: איילת גיא
                              • חשמל חכם: אודיו נוט
                              • גגות: יהודה אייאש
                              • שיש: שיש גל

                               

                              -------------------------------------------------

                              לא רחוק משם - טריפלקס ססגוני ברעננה. לחצו על התמונה לכתבה המלאה:

                               

                              הסלון בכחול, ורוד וצהוב. לחצו לכתבה המלאה (צילום: טל ניסים)
                              הסלון בכחול, ורוד וצהוב. לחצו לכתבה המלאה (צילום: טל ניסים)

                               

                               
                              הצג:
                              כל התגובות לכתבה "לא ירצו לצאת ממנו: בית שתוכנן להתאים לשנים, עם הרבה פינוקים"
                              אזהרה:
                              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד