אוכל

    פיקניק פינוקים: שישה מתכונים
    לארוחה טעימה במיוחד בחיק הטבע

    להתראות מנגל וסלטים קנויים, שלום קיש בטטה ועוגיות קינמון: הבלוגרים אורלי חרמש ("Brown Sugar") וטל סורסקי ("מה יש לאכול") משדרגים לכם את חוויית האוכל בשטח

    טל סורסקי ואורלי חרמש

    |

    15.06.17 | 10:54

    אף פיקניק לא יהיה שלם בלעדיו. סלט פסטה עם קישואים קלויים, עגבניות שרי וארטישוק (צילום: שי נייבורג, סגנון: אורלי חרמש)
    אף פיקניק לא יהיה שלם בלעדיו. סלט פסטה עם קישואים קלויים, עגבניות שרי וארטישוק (צילום: שי נייבורג, סגנון: אורלי חרמש)

    עם ימים ארוכים ומזג אוויר חם, אבל לא יותר מדי, יוני הוא חודש אידיאלי לבילוי בחיק הטבע. אז אין פלא שיום ראשון הקרוב (ה-18 בחודש) הוכרז כיום הפיקניק הבינלאומי.

     

    לרגל המאורע השקענו והכנו מנות טעימות שנארזות היטב לטיול - אבל בלי להתפשר על האיכות והמגוון. הזמנו חברים ויצאנו לדרך, ואתם מוזמנים להצטרף אלינו לחגיגה.

     

    סלט פסטה עם קישואים קלויים, עגבניות שרי וארטישוק / טל סורסקי

    סלט מהיר שמומלץ להרכיב במקום, מאחר שהוא במיטבו מיד לאחר ההכנה.

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 3 קישואים
    • מעט שמן זית
    • 500 גרם פסטה
    • 1 צנצנת קטנה של ארטישוקים משומרים בשמן זית, מסוננת
    • חופן גדול של עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
    • 1 צרור רוקט
    • 3-2 כפות עירית קצוצה
    • 50 גרם גבינה קשה או חצי קשה, מפוררת (למשל, מנצ'גו, פטה או בולגרית)
    • אפשרות: 3-2 כפות עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות
    • קורט מלח

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. פורסים את הקישואים דק, מניחים בתבנית בשכבה אחת ומברישים במעט שמן זית. קולים 15-10 דקות, עד שהם מזהיבים ומתרככים. שומרים בכלי אטום במקרר.
    3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים שוטפים היטב ומערבבים עם כף שמן זית. שומרים בכלי אטום במקרר.
    4. ההגשה: מערבבים את כל המרכיבים ומגישים מיד.

     

     

    כריכי פוקצ'ה עם פסטו וגבינה בולגרית / טל סורסקי

    כריכי ביס מפוקצ'ה רכה במיוחד. כמובן שאת הפסטו והפלפלים הקלויים אפשר לקנות, וכך לחסוך זמן הכנה.

     

    כריכי פוקצ'ה עם פסטו וגבינה בולגרית (צילום: שי נייבורג, סגנון: אורלי חרמש)
      כריכי פוקצ'ה עם פסטו וגבינה בולגרית(צילום: שי נייבורג, סגנון: אורלי חרמש)

       

      מרכיבים

      10-8 כריכים

       

      לפוקצ'ה
      • 2/3 2 כוסות (660 מ"ל) מים
      • 3 כפות (45 מ"ל) שמן זית
      • 1 ק"ג קמח (או 1 ק"ג קמח עם שמרים – ואז יש לוותר על השמרים שבהמשך המתכון)
      • 2 כפות שמרים יבשים
      • 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים - רוזמרין, זעתר, תימין, אורגנו
      • 1 כף מלח
      • לאפייה: שמן זית, מלח גס
      • לפסטו
      • עלים מצרור גדול של בזיליקום
      • 25 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
      • 3 כפות צנוברים
      • 1/3 כוס שמן זית
      • 1 שן שום
      • קורט מלח

       

      לפלפלים הקלויים
      • 3 פלפלים אדומים גדולים
      • 1 כף חומץ בלסמי
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 שן שום, פרוסה דק
      • קורט מלח

       

      להגשה
      • כ-150 גרם גבינה בולגרית

       

      אופן ההכנה

       

      הפוקצ'ה
      1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את המים ושמן הזית.
      2. מערבבים את הקמח עם השמרים ומוסיפים לקערה. לשים, וכאשר הבצק מתאחד מוסיפים את עשבי התיבול והמלח, וממשיכים ללוש כ-10 דקות.
      3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (אפשר להתפיח במשך הלילה במקרר).
      4. מוציאים בעדינות את האוויר מהבצק ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים את הבצק עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו, ובינתיים מחמים את התנור ל-200 מעלות.
      5. יוצרים בעדינות שקעים בבצק בעזרת האצבעות. מורחים את הבצק בעדינות בשמן זית ובוזקים מעט מלח גס.
      6. אופים 10 דקות, מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים 20-15 דקות נוספות, עד הזהבה.
      7. מיד לאחר האפייה מעבירים את הפוקצ'ה לצינון על רשת, כדי שחלקה התחתון לא יירטב מאדים.

       

      הפסטו
      1. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. אפשר להוסיף או להחסיר שמן זית בהתאם למידת הסמיכות הרצויה.
      2. שומרים במקרר בצנצנת סגורה.

       

      הפלפלים הקלויים
      1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
      2. מניחים את הפלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים 30-25 דקות, עד שהפלפלים רכים ושחומים.
      3. מעבירים את הפלפלים החמים לשקית ניילון, סוגרים אותה ומחכים כחצי שעה (האדים שבשקית יקלו על קילוף הפלפלים).
      4. מקלפים את הפלפלים ונפטרים מהזרעים. מעבירים לכלי אחסון ומתבלים בחומץ, שמן הזית, השום והמלח.

       

      הרכבת הכריכים
      1. חותכים את הפוקצ'ה לריבועים בגודל 6X6 ס"מ וחוצים אותם.
      2. מורחים כל כריך בפסטו, ומוסיפים פרוסה של גבינה בולגרית ופלפל קלוי.

       

       

      סלט תפוחי אדמה עם בצל ירוק ופטרוזיליה / טל סורסקי

      גרסה פשוטה אבל טעימה במיוחד לסלט הקלאסי.

       

      סלט תפוחי אדמה עם בצל ירוק ופטרוזיליה (צילום: שי נייבורג, סגנון: אורלי חרמש)
        סלט תפוחי אדמה עם בצל ירוק ופטרוזיליה(צילום: שי נייבורג, סגנון: אורלי חרמש)

         

        מרכיבים

        6-5 מנות

         

        • 5 תפוחי אדמה לבנים
        • 5 ביצים
        • 5 כפות שמן (לא זית)
        • 4 בצלים ירוקים
        • חצי צרור פטרוזיליה
        • קורט פלפל שחור גרוס
        • קורט מלח

         

        אופן ההכנה
        1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה. מבשלים בהרבה מים רותחים, עד שאפשר לנעוץ סכין בקלות עד למרכזם (עם זאת, חשוב שלא יהיו רכים מדי).
        2. מבשלים את הביצים 10 דקות במים רותחים.
        3. מצננים את תפוחי האדמה והביצים. מקלפים וחותכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ (את הביצים אפשר לחתוך לרבעים, אם רוצים).
        4. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הביצים.
        5. פורסים את הבצל הירוק, כולל החלב הלבן, וקוצצים דק את הפטרוזיליה. מוסיפים לקערה.
        6. מתבלים בפלפל שחור ובמלח ומערבבים בעדינות.

         

         

        קישים אישיים של בטטה / אורלי חרמש

        את הקישים האלה, שמבוססים על בצק פריך ומתפורר, אפשר ורצוי להכין יום קודם. הם נשמרים נהדר במקרר וטעימים מאוד גם בטמפרטורת החדר, סליחה, הפיקניק...

         

        קישים אישיים של בטטה (צילום: שי נייבורג, סגנון: אורלי חרמש)
          קישים אישיים של בטטה(צילום: שי נייבורג, סגנון: אורלי חרמש)

           

          מרכיבים

          כ-18 יחידות בתבנית שקעים

           

          לבצק
          1. 1 כוס (140 גרם) קמח
          2. 1 כפית מלח
          3. 1 כף סוכר
          4. 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
          5. 1/2 כוס (120 מ"ל) מי סודה קרים

           

          למילוי
          • 1 בטטה גדולה או 2 קטנות
          • 1 בצל בינוני
          • 3 כפות שמן זית
          • מלח
          • פלפל שחור גרוס
          • אורגנו יבש או תימין
          • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
          • 1 ביצה
          • 2 כפות קמח תופח
          • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת + עוד כ-50 גרם לפיזור

           

          אופן ההכנה

           

          הבצק
          1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה, ומערבלים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את מי הסודה וממשיכים לערבל רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
          2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומאחדים אותו לגוש. משטחים מעט, עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

           

          המילוי
          1. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות. קוצצים את הבצל דק.
          2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים מלח, פלפל ואורגנו, מערבבים ומעבירים לקערה גדולה. מצננים לטמפרטורת החדר.
          3. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב.

           

          הרכבת הקישים
          1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
          2. משמנים את תבנית השקעים (אפשר גם לרפד אותה בעטרות נייר בקוטר מתאים).
          3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומרפדים בהם את השקעים.
          4. ממלאים את השקעים כמעט עד לסופם במילוי ומפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת.
          5. אופים כ-30 דקות, עד שהקישים מזהיבים.

           

           

          עוגיות קינמון מזוגגות / אורלי חרמש

          עוגיות נהדרות שיהיו ליווי מושלם לקפה ולתה שאחרי הארוחה.

           

          עוגיות קינמון מזוגגות (צילום: שי נייבורג, סגנון: אורלי חרמש)
            עוגיות קינמון מזוגגות(צילום: שי נייבורג, סגנון: אורלי חרמש)

             

            מרכיבים

            כ-50 עוגיות

             

            • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח רגיל
            • 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
            • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
            • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר או כהה
            • 1/2 כפית מלח
            • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
            • 2 כפיות שטוחות קינמון
            • 2 ביצים בגודל M
            • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר לגלגול העוגיות

             

            אופן ההכנה
            1. מנפים יחד את הקמח ואבקת הסודה לשתייה.
            2. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר, המלח, הווניל והקינמון, ומעבדים במשך כמה דקות במהירות בינונית לתערובת אחידה.
            3. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומנקים את שולי הקערה. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבלים קצרות, רק עד שהוא נטמע בתערובת.
            4. יוצרים מהבצק כדור, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר שעה לפחות.
            5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.
            6. שמים את אבקת הסוכר בקערה קטנה. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ-3 ס"מ, מגלגלים אותם באבקת הסוכר ומניחים בתבנית במרווחים (העוגיות יתפשטו מעט בזמן האפייה).
            7. אופים כל תבנית בנפרד במשך 12-10 דקות, ע שהעוגיות מזהיבות בשוליים, תופחות ואז צונחות מעט ונסדקות.
            8. מצננים כמה דקות בתבנית ורק אז מעבירים לרשת לצינון מוחלט.

             

             

            ביסקוטי עם חמוציות ואגוזי פקאן / אורלי חרמש

            כדאי לכם לטבול את הביסקוטי ביין – מבטיחים שלא תצטערו.

             

            ביסקוטי עם חמוציות ואגוזי פקאן (צילום: שי נייבורג, סגנון: אורלי חרמש)
              ביסקוטי עם חמוציות ואגוזי פקאן(צילום: שי נייבורג, סגנון: אורלי חרמש)

               

              מרכיבים

              כ-50 עוגיות

               

              • 1 כוס (150 גרם) חמוציות
              • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
              • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
              • 1/2 כפית מלח
              • 1 כפית תמצית וניל איכותית
              • 2 ביצים בגודל M
              • 2 כוסות (280 גרם) קמח
              • 2 כפיות אבקת אפייה
              • 1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים גס

               

              אופן ההכנה
              1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
              2. משרים את החמוציות במשך 5 דקות במעט מים רותחים ומסננים.
              3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, המלח והווניל ומעבדים עד להקרמה.
              4. מנקים את דפנות הקערה, מוסיפים ביצה, ולאחר שהיא נטמעת בתערובת מוסיפים את הביצה השנייה.  ומוסיפים
              5. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את הפקאנים והחמוציות ומערבלים כמה שניות נוספות, עד לפיזור אחיד.
              6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. מעצבים כל חלק לכיכר מלבנית - אתם תחליטו על העובי והאורך, רק קחו בחשבון שהבצק יתפח באפייה.
              7. מעבירים את שתי הכיכרות לתבנית ואופים כ-25 דקות. מוציאים מהתנור, אבל לא מכבים אותו.
              8. מצננים כ-5 דקות. מעבירים את הכיכרות לקרש חיתוך וחותכים (אפשר באלכסון) לפרוסות בעובי 1.5 עד 2 ס"מ. משכיבים את הפרוסות בתבנית ואופים כ-25 דקות נוספות, עד להזהבה. מצננים על רשת.

               

               

               
              הצג:
              כל התגובות לכתבה "פיקניק פינוקים: שישה מתכונים לארוחה טעימה במיוחד בחיק הטבע"
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד