אוכל

    משהו מתוק לשבת: עוגיות שקדים
    מתובלות עם קינמון, ציפורן ומוסקט

    עוגיות אלגנטיות בניחוח נפלא שדורשות רק כמה דקות של התעסקות – את שאר העבודה יעשו עבורכם המקרר והתנור

    דפנה אוסטר מיכאל

    |

    01.06.17 | 22:44

    עוגיות שקדים מתובלות עם קינמון, ציפורן ומוסקט (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    עוגיות שקדים מתובלות עם קינמון, ציפורן ומוסקט (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

    מרכיבים

    כ-25 עוגיות

     

    • 125 גרם חמאה רכה
    • 1/2 כוס דחוסה (120 גרם) סוכר חום כהה
    • 1 כפית קינמון
    • 1/2 כפית ציפורן
    • קורט אגוז מוסקט
    • 3-2 כפות חלב
    • 1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
    • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
    • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים גרוסים
    • לקישוט: שקדים מולבנים חצויים

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים בקערה את החמאה והסוכר. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השקדים החצויים, ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות, להתייצבות.
    2. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3-2 ס"מ. משטחים אותם מעט עם היד, נועצים בכל אחד מהם שקד מולבן חצוי ומניחים בתבנית.
    4. אופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "משהו מתוק לשבת: עוגיות שקדים מתובלות עם קינמון, ציפורן ומוסקט"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג
    ביגדיל121117