שניים ברוטב אחד:
פילה דג וסלט בפסטו

ארבע סיבות טובות לאכול יותר דגים, ומתכון אחד שיוכיח כמה זה קל: מכינים רוטב פשוט, מתבלים, מכניסים לתנור, ואחרי עשר דקות מתיישבים לארוחת ערב

ילנה ויינברג

|

11.05.17 | 13:38

ארוחה פשוטה לערב של יום חם (צילום: ילנה ויינברג)
ארוחה פשוטה לערב של יום חם (צילום: ילנה ויינברג)

 

אנשים, אתם לא אוכלים מספיק דגים! נכון, לכל אחד תירוץ משלו, אבל יש 4 סיבות מעולות שישכנעו אתכם לנסות אותם בכל זאת:

 

 

הסיבה הרציונאלית (והמשעממת): דגים הם מקור מצויין לחומרים מזינים למיניהם שאומנם אפשר לקבל מתוספי מזון כאלה ואחרים, אבל הגוף שלנו אוהב הרבה יותר כאשר הם מגיעים בתוך אוכל.

 

הסיבה הפרקטית: באופן כללי הדגים זולים יותר. נכון, זה לא תקף כאשר משווים קילו לוקוס לקילו עוף, אבל יש דגים לא יקרים שאין סיבה להתעלם מהם. כן, גם לא מהקפואים וגם לא מהמשומרים.

 

הסיבה הדיאטטית: דגים מכילים פחות שומן מכל חלבון אחר שמגיע מן החי. אפילו הדגים השמנים יותר, נחשבים ליותר בריאים מעוף ובשר.

 

הסיבה לעצלנים (זאת המשכנעת באמת): יותר קל להכין דג מבשר. הרבה יותר קל. פילה פשוט במחבת או בתנור, יקח כמה דקות מחייכם ובליווי סלט יסגור לכם את פינת ארוחת הערב.

 

לא השקעתם, אבל זה נראה ממש טוב (צילום: ילנה ויינברג)
    לא השקעתם, אבל זה נראה ממש טוב(צילום: ילנה ויינברג)

     

    מרכיבים

    2 מנות

     

    לפסטו:

    1 חבילת כוסברה טרייה ושטופה

    4 שיני שום

    מיץ מחצי לימון

    5 כפות שמן זית

    1 כפית ג'ינג'ר כבוש (כמו לסושי)

    3 כפות רוטב סויה

    צי'לי חריף (לא חייבים)

     

    4 פילטים של מושט, טריים או מופשרים

    מלח ופלפל שחור גרוס

     

    לסלט:

    1 צנון בינוני, שטוף ונקי

    1 קולורבי בינוני, קלוף

    1/2 בצל קטן

    1 כף חומץ ארומטי (בן יין, אורז או בלסמי)

     

    בוטנים קלויים גרוסים, פתיתי צ'ילי, כוסברה קצוצה (לקישוט)

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. הפסטו: טוחנים את מרכיבי הפסטו לתערובת אחידה (במעבד מזון, בלנדר מוט או במכתש ועלי).
    3. מייבשים היטב את הפילטים במגבות נייר ומניחים בתבנית. מתבלים במלח ובפלפל. מורחים כל פילה בכפית פסטו, משני שצדדים ומחזירים לתבנית עם העור כלפי מעלה. אופים בתנור 10-15 דקות.
    4. הסלט: פורסים את הצנון והקולורבי לגפרורים עבים. אפשר להשתמש במנדולינה, בסכין או אפילו בפומפייה. מעבירים לקערה.
    5. פורסים דק את הבצל ומוסיפים לקערה. יוצקים מעל את החומץ וכף נדיבה מן הפסטו. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
    6. להגשה, מסדרים את הפילטים על הצלחת לצד הסלט, בוזקים בוטנים קצוצים, צ'ילי וכוסברה מלמעלה.

     

    את הרוטב אפשר לשמור בצנצנת נקייה במקרר ולהשתמש בו לתיבול סלטים, דגים ועוף.

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג