אוכל

    ארטיק שוקולד וחמאת בוטנים
    ביתי משלושה מרכיבים בלבד

    כל כך פשוט (וטעים) לנצח את החמסין: ממיסים שוקולד וחמאת בוטנים בחלב (מאיזה סוג שרוצים), מקפיאים כמה שעות, מוציאים מהתבנית - ומתקררים!

    מיכל שמיר

    |

    09.05.17 | 10:40

    לא חייבים תבנית מיוחדת. ארטיק שוקולד וחמאת בוטנים ביתי מ-3 מרכיבים (צילום: מיכל שמיר)
    לא חייבים תבנית מיוחדת. ארטיק שוקולד וחמאת בוטנים ביתי מ-3 מרכיבים (צילום: מיכל שמיר)
    באמת שאני רוצה לבשל. באמת! אבל בימים כמו היום אני לא מסוגלת להיות ליד הכיריים.

     

    באמת שאני רוצה לאפות. באמת! אבל התנור מעלה את טמפרטורת הדירה ב-10 מעלות.

     

    אז מה עושים כדי להצטנן?

     

    ארטיקים ביתיים!

     

    ומה השוס? צריך רק 3 מרכיבים! (ומשהו נוסף - הם יכולים להיות לגמרי טבעוניים).

     

    כמה דברים חשובים לפני שמתחילים

    • מתקן להכנת ארטיקים ביתיים: אפשר לקנות היום כמעט בכל סופר / חנות צעצועים / חנות לכלי מטבח. אם אין לכם, אפשר להשתמש בכוסות חד-פעמיות או להכין בתוך תבנית קרח, ואז מקבלים גלידוניות קטנות.
    • חמאת בוטנים: חשוב להשתמש בחמאת בוטנים טבעית שמורכבת מבוטנים בלבד. לא ניסיתי, אבל אפשר להניח שהמתכון יקבל באהבה גם טחינה גולמית במקום חמאת בוטנים.
    • הקפאה: הארטיקים צריכים לקפוא לגמרי - הניחו להם להיות במקפיא 5 שעות לפחות.
    • חילוץ מהתבנית: ממלאים תבנית גדולה או את כיור המטבח במים חמימים. מניחים בתוכם את תבנית הארטיקים (או הכוסות החד-פעמיות), מנענעים קלות - ומחלצים את הארטיקים. אפשר לאחסן בקופסה אטומה, כשהארטיקים מופרדים זה מזה בנייר אפייה.

     

    מרכיבים

    7-6 ארטיק ביתיים (או יותר - תלוי בתבנית)

     

    • 1/4 כוס (45 גרם) שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
    • 1 כוס (240 מ"ל) חלב סויה או חלב קוקוס או חלב רגיל
    • 1/4 כוס (60 גרם) חמאת בוטנים

     

    אופן ההכנה

    1. שמים את השוקולד צ'יפס בקערה. מביאים את החלב לסף רתיחה בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. ממתינים 3-2 דקות ומערבבים, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
    2. מוסיפים את חמאת הבוטנים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
    3. יוצקים את התערובת לתבניות ארטיקים ומקפיאים 5 שעות לפחות (אם אין לכם תבניות, אפשר לצקת את התערובת לכוסות חד-פעמיות. כעבור כשעה במקפיא, כשהתערובת כמעט קפואה ויציבה, נועצים בכל ארטיק מקל).
    4. מחלצים מהתבנית (לחליצה קלה, אפשר לטבול את התבנית במים חמימים לכמה שניות). אם רוצים לקשט את הארטיקים, טובלים אותם במעט שוקולד מומס ולאחר מכן בסוכריות צבעוניות או בוטנים קצוצים.
    5. שומרים במקפיא בקופסה אטומה, כשהארטיקים מופרדים זה מזה בנייר אפייה.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "ארטיק שוקולד וחמאת בוטנים ביתי משלושה מרכיבים בלבד"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג