
כדורי כרובית ובורגול בתנור ברוטב פסטו (צילום: בת-חן דיאמנט)
מרכיבים
כ-15 כדורים
- 1 כוס (240 מ"ל) בורגול דק
- שמן זית לטיגון ולשימון התבנית
- 1 בצל, קצוץ
- 1 בצל סגול, קצוץ
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כף תימין טרי, קצוץ
- 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן גרוס
- לציפוי: 1/2 כוס פירורי לחם, 1 ביצה טרופה
- להגשה: 4-3 כפות פסטו
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול בקערה עם הרבה מים במשך חצי שעה. מסננים וסוחטים היטב מהנוזלים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחממים במחבת כף שמן זית ומאדים את הבצלים, השום והתימין עד להזהבה.
- מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את פרחי הכרובית כ-20 דקות, עד שאפשר לנעוץ בהם בקלות סכין (היזהרו לא לבשל אותם יותר מדי).
- שמים בקערה את הכרובית, הבצל המטוגן והבורגול. מועכים ומערבבים לעיסה אחידה (אפשר לעשות זאת גם במעבד מזון). מוסיפים לקערה את 3 כפות פירורי הלחם, המלח והפלפל הלבן, ומערבבים.
- מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים בעזרתן מהעיסה כדורים בגודל של פינג-פונג. טובלים אותם בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מניחים בתבנית ומברישים (או מרססים) בשמן זית.
- אופים את כדורי הכרובית והבורגול כ-20 דקות, עד להזהבה. מגישים חם, עם פסטו.
- שפית בת חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה. פרטים ומתכונים נוספים - באתר שלה