אוכל

    מה למרוח לך על הענן?
    לחמניות חלב רכות במיוחד

    היה שווה לחכות שבוע: לחיה אילונה דר יש בשבילכם דרך מעולה לחזור אל החמץ, עם לחמניות רכות וסופר אווריריות

    חיה אילונה דר

    |

    18.04.17 | 10:32

    לחמניות חלב רכות (צילום: חיה אילונה דר)
    לחמניות חלב רכות (צילום: חיה אילונה דר)

    מרכיבים

    9 לחמניות

     

    • 2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גרם) קמח לחם
    • 6 כפות אבקת חלב (להשיג בחנויות מתמחות)
    • 1/4 1 כפיות שמרים טריים
    • 3/4 כוס ועוד כף (200 מ"ל) מים פושרים
    • 55 גרם חמאה רכה
    • קורט מלח
    • 1 כף סוכר
    • לזיגוג: 20 גרם חמאה מומסת

     

    אופן ההכנה

    1. שמים את המרכיבים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות במהירות נמוכה. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.

    2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-9 חתיכות שוות ומרדדים כל אחת מהן למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.

     

     (צילום: חיה אילונה דר)
      (צילום: חיה אילונה דר)

       

      3. מגלגלים כל מלבן מאחת הצלעות הצרות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

       

       (צילום: חיה אילונה דר)
        (צילום: חיה אילונה דר)

         

        4. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.

        5. אופים את לחמניות החלב כ-25 דקות, עד שהו מזהיבות. מוציאים מהתנור ומברישים מיד בחמאה מומסת.

         

         (צילום: חיה אילונה דר)
          (צילום: חיה אילונה דר)

           

           

           
          הצג:
          כל התגובות לכתבה "מה למרוח לך על הענן? לחמניות חלב רכות במיוחד"
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר חלבי
          דרגת קושי בינונית
          דירוג הגולשים (1 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג