עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות (צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה)
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית של עוג'יליה? קבלו את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מרכיבים
20-15 עוגיות
- 3 כפות קמח (כן, רק 3 - זו לא טעות)
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
- 2 כפות סוכר חום כהה
- 3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
- 2 כפות רסק תפוחים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים.
3. מערבבים בקערה נוספת את כל המרכיבים הרטובים. מוסיפים את המרכיבים היבשים ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
4. בעזרת כף מניחים בתבנית תלוליות מהבצק (שומרים על רווח של לפחות 1.5 ס"מ ביניהן, כי העוגיות יתפשטו בזמן האפייה).
5. אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט ונוצרים בהן סדקים.
6. מצננים על רשת 5 דקות לפחות לפני ההגשה, להתייצבות סופית.
7. לאחר שעוגיות חמאת הבוטנים הצטננו לחלוטין שומרים אותן בקופסה אטומה.
- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה וחוגי בית
. יש לכם שאלות? אתם מוזמנים לכתוב לה בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלה