שבוע האופנה בניו יורק שנחתם ביום חמישי בתצוגה של מארק ג'ייקובס, עמד בסימן רבגוניות, עם מעצבים ובתי אופנה שביקשו להפגין חזון של אמריקה פלורליסטית ושוויונית, בכל מידה, לכל מין ובכל צבע. בהתאמה, על המסלול נצפו יותר דוגמניות שחורות מבעבר, וכן מספר דוגמניות פלאס סייז, ביניהן אשלי גרהאם בהופעה ראשונה על מסלול שבוע האופנה בניו יורק, בתצוגה של המעצב מייקל קורס. גרהאם לבשה שמלת סריג שחורה עם שסע שחשף את אותה הירך שניסו להסתיר על שער גיליון מרץ החדש של מגזין ווג.
למרות שכבת השלג שכיסתה את העיר בלבן, התצוגות היו עמוסות עד אפס מקום ובחלקן, כמו זו של ג'רמי סקוט למשל, נותרו מאות מוזמנים מאוכזבים בחוץ. בין אלה שזכו לשזוף את העיניים בקולקציות לחורף הבא היו גם לא מעט ידוענים, ביניהם כמה הפתעות כמו ברוק שילדס, לורן האטון ומדונה, שתקופה ארוכה נעדרה מתצוגות.
עוד בערוץ האופנה
- עקבו אחרינו באינסטגרם
- שמלות הבאפטה: מי הדהימה ומי הרדימה?
- שבוע האופנה ניו יורק בסימן אנטי טראמפ
- הרזון של ג'יג'י והבטן של אשלי: מאחורי השער של ווג
על אף שהניו יורק טיימס הצהיר בכתבה כי הסלבס נעלמו לאחרונה מהשורות הראשונות של תצוגות האופנה - שבוע האופנה של ניו יורק הוכיח מגמה הפוכה, כשאפילו קים קרדשיאן, שירדה למחתרת בחצי השנה האחרונה, חזרה למקומה בתצוגת האופנה של Yeezy5, קו האופנה של בעלה קניה ווסט.
השורה הראשונה: צ'לסי קלינטון מול טיפאני טראמפ
אפילו התזמון בשיא עונת הטקסים העמוסה לא מנע מהכוכבים המפורסמים להגיע לשבוע האופנה הניו יורקי, שמשך אליו, בין היתר, את קיילי ג'נר, מילי בובי בראון, שרה ג'סיקה פרקר, גווינת' פאלטרו, מדונה, ג'וליאן מור, סופיה קופולה וקים קרדשיאן אחת - שזו הפעם הראשונה שהיא מגיעה לשבוע אופנה מאז השוד שעברה בפריז. קרדשיאן הגיעה לתצוגה של קניה ווסט, אך נכון לעכשיו לא העלתה מהאירוע אפילו תמונה אחת לאינסטגרם, מה שמעלה את הסברה כי עדיין לא חזרה לגמרי לשגרה.
בין האורחות המפתיעות יותר שתפסו את מקומן בתצוגות היו צ'לסי קלינטון וטיפאני טראמפ, שהחזירו לרגע את המרוץ לנשיאות לסדר היום. קלינטון הגיעה לתצוגה של המעצבת טניה טיילור, שמציגה בשבוע האופנה זו השנה הרביעית, בעוד טראמפ ג'וניור קפצה מתצוגה לתצוגה – בתחילה התייצבה עם אמה, מרלה מייפלס, בשורה הראשונה של המעצבת הסינית טאוריי וונג, ומשם המשיכה לתצוגות של דניס באסו ופיליפ פליין.
הליהוק המפתיע: הפושע החתיך על המסלול
אחד הליהוקים המפתיעים על המסלול בניו יורק היה ג'רמי מיקס, "הפושע החתיך", שהתפרסם בשנת 2014 לאחר שתמונת המעצר שלו זיכתה אותו בתהילה בחוגי האופנה. מיקס הוזמן לפתוח את התצוגה של פיליפ פליין והצטלם עם מעריצות מאחורי הקלעים, ביניהן עורכת האופנה קארין רויטפלד.
בגדים לנשים אמיתיות? התצוגה של ויקטוריה בקהאם
בתוך הלו"ז העמוס של שבוע האופנה, בלטה לטובה התצוגה של המעצבת הבריטית ויקטוריה בקהאם, שהציגה קולקציה מעוררת התפעלות שזכתה לביקורות חיוביות ולפרגון ברשתות החברתיות. "לבגדים שלי יש אטיטיוד של חופש, ביטחון ועוצמה", הסבירה המעצבת במניפסט שהונח על כיסאות המוזמנים, "אלו בגדים מציאותיים עבור חייה של אישה אמיתית".
הבגדים שהציגה בקהאם שילבו במיומנות בין חומרים רכים לקשיחים ובין גזרות גבריות לנשיות, ויצרו מערכות לבוש שנשים רבות היו שמחות לאמץ. למשל, מקטורנים מחויטים עם חצאיות שיפון רכות, סריגי אוברסייז עם מכנסיים בגזרה רחבה או חצאיות מקסי בצבעים עזים כמו אדום עגבנייה וירוק בקבוק, ומעילים ארוכים מצמר עם שרוולים מפוסלים.
הלוקיישן המקורי: האוטובוס של אמנדה מל
מעצבת האופנה אמנדה מל, שעד לאחרונה עבדה לסירוגין על קו ניו יורק-תל אביב, וכעת חזרה יחד עם בן זוגה הישראלי לחיות בתפוח הגדול, מצאה דרך מסקרנת להציג את קולקציית Night School השלישית בעיצובה, בתקציב של 2,000 דולר בלבד (לא כסף במונחים של הוצאות על תצוגה בשבוע האופנה). מל שכרה אוטובוס צהוב טיפוסי להסעות של בית ספר אמריקאי, ומיקמה אותו בכיכר קלרקסון במנהטן, ביציאה מתצוגת האופנה המדוברת של אוסקר דה לה רנטה והמותג Monse, שניקזה לתוכה מוזמנים רבים.
האורחים הושבו על כיסאות האוטובוס, והמעבר שימש כמסלול תצוגה לקולקציה של בגדים לצעירות שיצרה מל, אמנית בהכשרתה, המחברת בעיצוביה בין הדפסים של יצירות אמנות מקוריות לגזרות רטרו קלאסיות. הקולקציה החדשה חוקרת את שנות התשעים, עם אלמנטים מעולמות הסייבר-פאנק הפסיכדלי, וחומרים בלתי צפויים כמו סלילי כבל טלפון, אבזמי בטיחות וגומי.
המחאה לא נרגעת: מעצבי האופנה נגד נשיא ארצות הברית
המחאה של מעצבי האופנה האמריקאים נגד נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שהחלה עם ההחלטה לחלק סיכות תמיכה בארגון המסייע לנשים לעבור הפלות והמשיכה בתצוגות שפתחו את שבוע האופנה, מסרבת לשקוט. לאורך כל ימי התצוגות בחרו מעצבים ללהק דוגמניות מהגרות בלבד, כמו בתצוגה של המעצבת המוסלמית אניסה הסיבואן, להקריא מניפסטים, כפי שקרה בפתיחת התצוגה של מארה הופמן, ולשלוח אל המסלול חולצות עם סלוגנים, כמו Nothing to say המדויק שפתח את התצוגה של המותג Pyer Moss.
שתי תצוגות שבלטו בחזית ההתנגדות היו אלה של המותג פאבליק סקול ושל המעצב ממוצא סינגפורי פרבל גורונג. פאבליק סקול לקחו את כובעי המצחייה האדומים שהיו מזוהים עם מסע הבחירות של טראמפ, אך שינו את הסלוגן הידוע Make America Great Again ל-Make America New York – התייחסות לתפוח הגדול כמקום חופשי ורבגוני. לצד הכובעים הופיעו על המסלול ז'קטים עם הכיתוב We Need Leaders, בעוד אחד המוזמנים לתצוגה נתן את הגרסה שלו לנושא עם שלט שנתלה על גב הז'קט שלו ונשא את הכיתוב: Son of Immigrants.
בהמשך אותו יום הגיעה למסלול הקולקציה של פרבל גורונג, שכללה דוגמניות בחולצות טי שעליהן כיתובים כמו I am an immigrant, We will not be silenced, ו-I have a dream המפורסם של מרטין לותר קינג, אותו לבשה דוגמנית פלאס סייז שחורה. עיתונאית האופנה הוותיקה סוזי מנקס עקצה את גורונג באינסטגרם וכתבה כי כבר ראינו על המסלול חולצות בסגנון זה – כשהיא מכוונת לקולקציית אביב-קיץ 2017 שעיצבה מריה גרציה קיורי בבית דיור.
______________________________________________________
ומי הוא הדוגמן הישראלי שחי את החלום האמריקאי?