דיאטה

    קדרת חזה עוף, שזיפים
    וירקות ברוטב מתוק-חריף

    לקראת ט"ו בשבט, מנה עיקרית בריאה וחגיגית, המשלבת את כל חמשת הטעמים וכוכבי החג בצלחת אחת. והמחיר? רק 300 קלוריות למנה

    ליאורה חוברה

    |

    05.02.17 | 09:23

    קדרת חזה עוף, שזיפים וירקות ברוטב מתוק-חריף (צילום: עודד חוברה)
    קדרת חזה עוף, שזיפים וירקות ברוטב מתוק-חריף (צילום: עודד חוברה)

    הסינית טוענים שצלחת מאוזנת מכילה חמישה טעמים, ומפחיתה את החשק למתוק. וזה בדיוק מה שתמצאו בתבשיל שלפניכם: העוף - מלוח, השזיפים הסילאן והגזר – מתוקים, הכרשה – חמוצה, הסלרי - מר, ורוטב הצ'לי והפפריקה – חריפים (הטעמים על פי הגישה הסינית).

     

     

    המרכיבים

    4 מנות/ 300 קלוריות למנה

     

    • 1 כף שמן
    • 2 כרשות (החלק הלבן בלבד), פרוסות לעיגולים דקים
    • 3 גזרים, פרוסים לעיגולים
    • 1 קישוא, חתוך לקוביות
    • 600 גרם חזה עוף, נקי משומן וחתוך לקוביות
    • 10 שזיפים מיובשים מגולענים, חצויים
    • 4 כפות סילאן
    • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
    • 1/2 כפית פפריקה חריפה
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • מלח ופלפל לפי הטעם
    • 50 גרם שקדים ללא קליפה, חצויים

     

    ההכנה

    1. בסוטאז' או בסיר בעל דפנות נמוכות מחממים את השמן ומזהיבים את פרוסות הכרשה. מוסיפים את הגזר והקישוא ומאדים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות או עד שהירקות מתרככים.
    2. מוסיפים את העוף ומבשלים עד שהוא מלבין. מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהשקדים, ומערבבים היטב. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עוד כ-20 דקות. ב-5 הדקות האחרונות מוסיפים גם את השקדים. מערבבים מדי פעם, ואם יש צורך מוסיפים מעט מים.
    3. מגישים עם אורז או פירה או כל תוספת פחמימתית ויש לכם ארוחה מלאה.

     

     

     

     

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "קדרת חזה עוף, שזיפים וירקות ברוטב מתוק-חריף"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד