
קדרת חזה עוף, שזיפים וירקות ברוטב מתוק-חריף (צילום: עודד חוברה)
הסינית טוענים שצלחת מאוזנת מכילה חמישה טעמים, ומפחיתה את החשק למתוק. וזה בדיוק מה שתמצאו בתבשיל שלפניכם: העוף - מלוח, השזיפים הסילאן והגזר – מתוקים, הכרשה – חמוצה, הסלרי - מר, ורוטב הצ'לי והפפריקה – חריפים (הטעמים על פי הגישה הסינית).
המרכיבים
4 מנות/ 300 קלוריות למנה
- 1 כף שמן
- 2 כרשות (החלק הלבן בלבד), פרוסות לעיגולים דקים
- 3 גזרים, פרוסים לעיגולים
- 1 קישוא, חתוך לקוביות
- 600 גרם חזה עוף, נקי משומן וחתוך לקוביות
- 10 שזיפים מיובשים מגולענים, חצויים
- 4 כפות סילאן
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 50 גרם שקדים ללא קליפה, חצויים
ההכנה
- בסוטאז' או בסיר בעל דפנות נמוכות מחממים את השמן ומזהיבים את פרוסות הכרשה. מוסיפים את הגזר והקישוא ומאדים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות או עד שהירקות מתרככים.
- מוסיפים את העוף ומבשלים עד שהוא מלבין. מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהשקדים, ומערבבים היטב. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עוד כ-20 דקות. ב-5 הדקות האחרונות מוסיפים גם את השקדים. מערבבים מדי פעם, ואם יש צורך מוסיפים מעט מים.
- מגישים עם אורז או פירה או כל תוספת פחמימתית ויש לכם ארוחה מלאה.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה