סלמון חפוז עם תפוז: שידוכים
מהירים בין הדג והפרי האהובים

הטעם החמוץ-מתוק של התפוז הוא זיווג מושלם לסלמון - ואסנת לסטר מוכיחה את זה עם שני מתכונים קלים בתנור או במחבת

אסנת לסטרפורסם: 02.02.17 18:32
סלמון במחבת ברוטב תפוזים ושרי (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלמון במחבת ברוטב תפוזים ושרי (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

סלמון במחבת ברוטב תפוזים ושרי

מתכון של אנה תם מקצרין.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 פרוסות פילה סלמון במשקל כ-200 גרם כל אחת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3-2 כפות חמאה

 

לרוטב

  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1/4 (60 מ"ל) כוס שרי ברנדי
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית טימין יבש או 5-4 ענפי טימין טריים
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מיץ לימון
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה

  1. הרוטב: שמים בסיר קטן את מיץ התפוזים, השרי ברנדי, החומץ, הפלפל והטימין. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. מסננים מהרוטב את הטימין, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.
  2. מנמיכים את הלהבה למינימום. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין. מוסיפים את מיץ הלימון והמלח ומערבבים.
  3. מסירים את הסיר מהכיריים ומקציפים את הרוטב עד שהוא מסמיך מעט.
  4. הדגים: מתבלים את נתחי הסלמון במלח ובפלפל. מחממים במחבת 3-2 כפות חמאה ומטגנים את הסלמון 4-3 דקות מכל צד.
  5. יוצקים את הרוטב על נתחי הסלמון ומגישים מיד.

 

סלמון בתנור בתפוזים וסילאן (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    סלמון בתנור בתפוזים וסילאן(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    סלמון בתנור בתפוזים וסילאן

    מתכון של פרח הופמן מחיפה.

     

    מרכיבים

    5-4 מנות

     

    • 5-4 פרוסות פילה סלמון במשקל כ-200 גרם כל אחת
    • 1 כוס סילאן
    • 1 כוס מיץ תפוזים
    • 3 כפות שמן זית
    • 1 כוס מלח גס

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים את הסילאן, מיץ התפוזים ושמן הזית בקערה או תבנית רחבה. מוסיפים את נתחי הסלמון ומערבבים בעדינות, כדי שיצופו בתערובת. מניחים במקרר לשעה לפחות (ועד יממה).
    2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליו את המלח הגס.
    3. מניחים את נתחי הסלמון המושרים על המלח שבתבנית, כשהעור פונה כלפי מטה. אופים 12-8 דקות, עד שבשר הסלמון מלבין גם במרכזו.
    4. מעבירים לצלחות ומגישים מיד.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    רוצים עוד מתכוני סלמון מהירים? לחצו על התמונה כדי ללמוד איך להכין אותו עם שמן זית ובצל ירוק, ברוטב צ'ילי מתוק או בלימון וחרדל

     

      (צילום: אסנת לסטר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)