סלט עדשים שחורות עם בטטה, גריסים וסלק (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
4 מנות
- 1/2 כוס גריסים, מושרים במים למשך שעה
- 1/2 כוס עדשים שחורות, מושרות במים למשך שעה (אפשר להשתמש גם בעדשים מונבטות, ואז אין צורך לבשל אותן)
- שמן זית לטיגון
- 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 סלק בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 1 בצל סגול, קצוץ
- חופן עלי בזיליקום, קצוצים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- לקישוט: עירית קצוצה
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו היישר למייל? לחצו כאן
אופן ההכנה
- מבשלים את הגריסים במי מלח כ-20 דקות, עד לריכוך. מסננים.
- מבשלים את העדשים במי מלח כ-10 דקות, עד לריכוך. מסננים.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות. מעבירים לקערה ולא מכבים את האש.
- מוסיפים למחבת כפית שמן זית ואת קוביות הסלק. מטגנים כ-10 דקות, עד שהסלק מתרכך. מעבירים לקערה ולא מכבים את האש.
- מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבטטות, הסלק, הגריסים, העדשים, הבזיליקום והתבלינים, ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
- מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בעירית קצוצה. מגישים חם או קר.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"