סלט עדשים שחורות
עם בטטה, גריסים וסלק

מנה בריאה, משביעה - וטעימה, כמובן - שאפשר להגיש גם כתוספת חמה, אם רוצים. והיא תתאים גם לטבעונים!

דפנה אוסטר מיכאל

|

21.01.17 | 23:03

סלט עדשים שחורות עם בטטה, גריסים וסלק (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
סלט עדשים שחורות עם בטטה, גריסים וסלק (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1/2 כוס גריסים, מושרים במים למשך שעה
  • 1/2 כוס עדשים שחורות, מושרות במים למשך שעה (אפשר להשתמש גם בעדשים מונבטות, ואז אין צורך לבשל אותן)
  • שמן זית לטיגון
  • 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 סלק בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • חופן עלי בזיליקום, קצוצים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לקישוט: עירית קצוצה

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו היישר למייל? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הגריסים במי מלח כ-20 דקות, עד לריכוך. מסננים.
  2. מבשלים את העדשים במי מלח כ-10 דקות, עד לריכוך. מסננים.
  3. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות. מעבירים לקערה ולא מכבים את האש.
  4. מוסיפים למחבת כפית שמן זית ואת קוביות הסלק. מטגנים כ-10 דקות, עד שהסלק מתרכך. מעבירים לקערה ולא מכבים את האש.
  5. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבטטות, הסלק, הגריסים, העדשים, הבזיליקום והתבלינים, ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
  6. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בעירית קצוצה. מגישים חם או קר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד