אוכל

    סלט עדשים שחורות
    עם בטטה, גריסים וסלק

    מנה בריאה, משביעה - וטעימה, כמובן - שאפשר להגיש גם כתוספת חמה, אם רוצים. והיא תתאים גם לטבעונים!

    דפנה אוסטר מיכאל

    |

    21.01.17 | 23:03

    סלט עדשים שחורות עם בטטה, גריסים וסלק (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    סלט עדשים שחורות עם בטטה, גריסים וסלק (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1/2 כוס גריסים, מושרים במים למשך שעה
    • 1/2 כוס עדשים שחורות, מושרות במים למשך שעה (אפשר להשתמש גם בעדשים מונבטות, ואז אין צורך לבשל אותן)
    • שמן זית לטיגון
    • 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות קטנות
    • 1 סלק בינוני, חתוך לקוביות קטנות
    • 1 בצל סגול, קצוץ
    • חופן עלי בזיליקום, קצוצים
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • לקישוט: עירית קצוצה

     

    >> רוצים לקבל את המתכונים שלנו היישר למייל? לחצו כאן

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את הגריסים במי מלח כ-20 דקות, עד לריכוך. מסננים.
    2. מבשלים את העדשים במי מלח כ-10 דקות, עד לריכוך. מסננים.
    3. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות. מעבירים לקערה ולא מכבים את האש.
    4. מוסיפים למחבת כפית שמן זית ואת קוביות הסלק. מטגנים כ-10 דקות, עד שהסלק מתרכך. מעבירים לקערה ולא מכבים את האש.
    5. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבטטות, הסלק, הגריסים, העדשים, הבזיליקום והתבלינים, ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
    6. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בעירית קצוצה. מגישים חם או קר.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "סלט עדשים שחורות עם בטטה, גריסים וסלק "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג