עוגת מייפל וקינמון

מפנקת אבל לא מושחתת: עוגה בחושה במתיקות מעודנת, לחה ונימוחה, שתמלא את הבית בניחוח קינמון משגע

סיון ורקר-פלג

|

20.01.17 | 10:42

עוגת מייפל וקינמון (צילום: אבירם פלג)
עוגת מייפל וקינמון (צילום: אבירם פלג)

במזג אוויר גשום וקר לא צריך באמת תירוץ לעוגה בחושה מנחמת. העוגה שלפניכם היא מפנקת אך לא מושחתת, ותהיה נהדרת ליד כוס תה צמחים.  

 

המרכיבים

 (10 מנות/ 150 קלוריות למנה)

 

  • תבנית סיליקון בצורת שושנה/ קוגלהוף/ שתי תבניות אינגליש קייק
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1 כף תמצית וניל אמיתית
  • 1/2 גביע יוגורט טבעי 1.5% שומן
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 1+1/4 כפיות קינמון
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
  • תרסיס שמן לשימון התבנית

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומשמנים את התבנית.

2. טורפים בקערה את הביצים, השמן ותמצית הווניל. מוסיפים את היוגורט והסוכר ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים מחצית מסירופ המייפל ומערבבים.

3. מנפים לקערה את שני סוגי הקמח והקינמון ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.

5. מוציאים את העוגה מהתנור ומזליפים עליה את יתרת סירופ המייפל.

 

  • סיון פלג היא דיאטנית קלינית. מתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד