סלט אורז שחור עם ארטישוק

הארוחות הגדולות נגמרו, והגיע הזמן לחזור לשגרה בריאה. מנה יפה ומזינה, שמשדכת בין אורז שחור לתחתיות ארטישוק ועשבי תיבול, ומתאימה גם לצמחונים או טבעונים

סלט אורז שחור עם ארטישוק  (צילום: בועז לביא)
סלט אורז שחור עם ארטישוק (צילום: בועז לביא)

אורז שחור הוא סוג של אורז מלא (אל תתבלבלו עם אורז בר!), שצבעו שצבעו כהה מאוד לפני הבישול והופך למעין בורדו כהה לאחריו. אפשר להשיגו בחנויות הטבע, במעדניות ובשווקים. אין לכם מיקרוגל? אפשר לבשל את תחתיות הארטישוק בסיר עם מים עד לרתיחה.

 

המרכיבים

‭4-3)‬ מנות)

 

לאורז השחור

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס אורז שחור, שטוף ומסונן
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 3 כוסות מים

לארטישוק

  • 1 שקית (400 גרם) תחתיות ארטישוק קפואות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס

לרוטב

  • ‭3-2‬ כפות שמן זית
  • ‭4-3‬ כפות מיץ לימון טרי
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • ‭3-2‬ כפות מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס

להרכבת הסלט

  • 1 כפית שמן זית
  • 50 גרם צנוברים
  •  ‭2/3-1/2‬ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס
  • ‭3-2‬ גבעולי בצל ירוק פרוסים דק

 

ההכנה

‭.1‬ האורז השחור: מחממים בסיר בינוני ‭2-1‬ כפות שמן זית על להבה גבוהה. מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את המים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ‭25-20‬ דקות, עד שהאורז רך דיו לטעמכם.

‭.2‬ מסירים מהכיריים, מסננים את האורז, מחזירים אותו לסיר, מוסיפים את כף שמן הזית הנותרת ומערבבים. מנגבים את מכסה הסיר, מכסים שוב ומניחים ‭5-ל‬ דקות. מפרידים את הגרגירים במזלג, מנגבים שוב את המכסה, מכסים ומניחים ‭5-ל‬ דקות נוספות.

‭.3‬ הארטישוק: מחממים את התנור ‭210-ל‬ מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

‭.4‬ שמים את תחתיות הארטישוק בכלי מתאים ויוצקים מים עד כיסוי. מכסים את הכלי ומחממים במיקרוגל 3 דקות בעוצמה גבוהה. מוציאים, מסננים ומצננים מעט.

‭.5‬ חותכים את תחתיות הארטישוק לרבעים ומניחים בתבנית. מזלפים את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים 12 דקות, מערבבים ואופים עוד 12 דקות, עד להופעת סימני צריבה.

‭.6‬ הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו, טועמים ומתקנים תיבול.

‭.7‬ הרכבת הסלט: מחממים את שמן הזית במחבת קטנה על להבה גבוהה. מוסיפים את הצנוברים, מנמיכים מיד ללהבה נמוכה ומטגנים עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

‭.8‬ מעבירים את האורז, הארטישוק, הפטרוזיליה והבצל הירוק לקערת הגשה. ממש לפני ההגשה יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. מפזרים את הצנוברים ומגישים.

  •  איך שומרים? את האורז המבושל ואת תחתיות הארטישוק המבושלות אפשר לשמור (מומלץ בנפרד) עד 4 ימים בכלי אטום במקרר. את צליית הארטישוק והרכבת המנה מומלץ לבצע קרוב למועד ההגשה.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד