שיכון ותיקים ברמת גן, עם רחובותיו הרוגעים, הסמוכים לפארק הירקון, הוא אחד האזורים המבוקשים בעיר. "ברחובות שסביב הבית שתולים עשרות עצים גבוהים וירוקים, במראה כל כך עשיר עד שהרגשנו שאנחנו חייבות לספח אותו לתוך הדירה", אומרות מעצבות הפנים פנינית שרת אזולאי ו ורד בונפיליולי, שסיימו לאחרונה שיפוץ של דירה בשכונה.
הדירה נמצאת בקומה העליונה של בניין בן שתי קומות, שנבנה לפני ששים שנה. גודלה 130 מטרים רבועים והיא נהנית מארבעה כיווני אוויר, מה שהקל על הפיכתה מדירת 3 חדרים עם חדר רחצה אחד לדירת 5 חדרים עם שני חדרי רחצה. בעליה החדשים – הורים לשלושה ילדים בני 5, 11 ו-14 – רכשו אותה מזוג מבוגר שחי בה כשכללה סלון רחב ידיים, מטבח נפרד, חדר שינה, פינת משפחה וחדר רחצה. בני הבית החדשים נזקקו לארבעה חדרי שינה, שני חדרי רחצה ופינת עבודה.
כשנפגשו עם המעצבות הדגישו שבית עבורם הוא מקום מפלט, וביקשו להשתמש בפלטת חומרים רגועה ומצומצמת, שהבטון, שמכסה את הרצפה כולה, הוא הדומיננטי בה. אם המשפחה היא יועצת פנג שוויי, והכינה בתחילת תהליך השיפוץ מעין מפה שבה סימנה את מרכזו האנרגטי של החלל (שאותו ביקשה להשאיר ריק), את הכיוונים המתאימים לחדרו של כל אחד מילדיה וציינה היכן יש לפתוח או להגדיל חלון.
"עבדנו לפי המפה ועשינו זאת במלוא הכבוד, מבחינתנו זה היה מאתגר", מספרות המעצבות, שקוראות לפרויקט "נס פך השמן": "הצלחנו להכניס לדירה את כל הפונקציות שבעלי הבית ביקשו, למרות המטראז' המוגבל. הרסנו את הקירות הפנימיים וגילינו שלדירה יש צורת מלבן מושלמת, נדירה. ואז תיכננו אותה מחדש".
השינוי מתחיל בחוץ, בגרם המדרגות שמוביל לדירה. המעצבות הורידו מבסיסו את מדרכי האבן הישנים, ובמקומם יצקו בטון. קיר לבני הזכוכית שהיה מתחת למדרגות נסגר בריבועי ברזל, שמכסים גם את הלבנים מול דלת הכניסה.
כעת נפתחת הדלת למבואה חדשה. משמאלה ארון מעילים, ומולה ספרייה דו כיוונית מברזל שחור, שתיכננו המעצבות. מצדה השני היא משרתת את פינת העבודה, ומאפשרת ליושבים בה קשר עין עם דלת הכניסה והבאים בה.
מימין הסלון והמטבח, שאוחדו למרחב אחד. קיר חופשי מפריד ביניהם חלקית, מסתיר עמוד תומך ומשמש גב למסך הטלוויזיה. למטבח צלע של ארונות עץ, ובניצב לה ארונות גבוהים ולבנים, שהוכנסו לתוך נישה. באמצע המטבח עומד שולחן האוכל הישן של הדיירים – המשטח הלבן המקורי שלו הוחלף בפלטת עץ שהכין הנגר בהתאם לדלתות של הארונות. דלת זכוכית מובילה מהמטבח למרפסת כביסה.
המסדרון ארוך מאוד – 14 מטרים – ולכן פתחו המעצבות בסופו חלון, שמעניק תחושה של עומק ואור. בקיר שירותי האורחים הוסתר עמוד תומך נוסף, ואריחים בדוגמה גיאומטרית מחפים את קיר האסלה. בהמשך שלושה חדרי ילדים קטנים, זהים בגודלם "על המילימטר", מציינות המעצבות.
בצד השמאלי של המסדרון, בכניסה אליו, מוקמה פינת המחשב הביתי. "לילדים אין טלוויזיה או מחשבים בחדרים, ולהורים היה חשוב שפינת העבודה תהיה גדולה דיה כדי שהם יוכלו לשבת בה ביחד ולעבוד", אומרת בונפיליולי.
אחרי נישת העבודה מוקמו שני חדרי רחצה – אחד שמשמש את הילדים ונכנסים אליו מהמסדרון, והשני לשימוש ההורים, ודלתו נמצאת בקיר הארונות שבחדרם. בשניהם רצפת המקלחון עשויה מאותם אריחים גיאומטריים.
חדר ההורים צנוע גם הוא בגודלו. מצד אחד של המיטה ארון העץ הגדול שבמרכזו דלת הכניסה לחדר הרחצה, ולרוחב כל הקיר שמולו, מתחת לחלון, נבנתה שידת מגירות גדולה.
בהתאם לבקשתם של בני הזוג לצמצם את סקלת הצבעים, הרצפה כולה מכוסה בטון מוחלק, אפור, הקירות לבנים, החלונות ממוסגרים באלומיניום שחור, הארונות עשויים עץ אלון, גופי התאורה שחורים והרהיטים כולם שומרים על אותם צבעים בדיוק – שחור, אפור, לבן ועץ.
- קבלן: אריה אייזן
- בטון: ישר בטון
- נגרות: נגריית אבנר'ס
- מסגרות: עופר מיארה
- ספרייה: Home Workshop
- תאורה: דורי קמחי, סטודיו פיירפליי
- רהיטים: פנטהאוז, טולמנ'ס אאוטלט, קסטיאל as is
- פריטים משלימים: גלוריה מונדי
לפעמים פשוט אי אפשר: רונית כפיר עם מדריך לאיים במטבח. לחצו לכתבה