לביבות פרסה עם גבינת ריקוטה וגבינת חלומי (צילום: דניאל לילה)
המתכון באדיבות ביסטרו Tatti בגבעתיים.
מרכיבים
כ-10 לביבות
ללביבות
- 2 גבעולי פרסה (כרשה) - החלק הלבן בלבד
- 1 בצל, קצוץ
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 200 גרם גבינת חלומי מגוררת גס
- 2 ביצים
- 1/4 כוס (35 גרם) קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 6 כפות פירורי לחם
- 1 צרור קטן של עירית, קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן טחון
בנוסף
- שמן לטיגון
- 1 כוס פירורי לחם לציפוי
אופן ההכנה
- חותכים את הפרסה לפרוסות בעובי 3-2 ס"מ. מבשלים את הפרוסות במים רותחים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים, סוחטים היטב מנוזלים ומניחים במסננת ל-10 דקות.
- בינתיים מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- טוחנים את הפרסה במטחנת בשר. אם אין – טוחנים אותה בכמה פולסים במעבד מזון, רק עד שהיא גרוסה באופן גס.
- מעבירים את הפרסה והבצל לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הלביבות ומערבבים היטב.
- מחממים במחבת שמן על אש בינונית. שמים את פירורי הלחם לציפוי בצלחת עמוקה.
- נוטלים מהתערובת 2 כפות, משטחים מעט וטובלים משני הצדדים בפירורי לחם. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מכינים באותו אופן את שאר הלביבות.
- מגישים חם, רצוי בליווי שמנת חמוצה.