עד שהגיעה לגיל בת המצווה, רבקה בצלאל גדלה בשכונת מאה שערים בירושלים. "היו בחיי הרבה תהפוכות", היא אומרת, "כשהייתי בת שש, אמי חזרה בשאלה וגילתה את העולם הגדול. בגיל 12 החלטתי להצטרף אליה, עברתי לגור איתה בקרית משה בירושלים ושני האחים שלי נשארו אצל אבי. בזמנו, אורח החיים שלנו היה נראה לי כפייתי מדי והרגשתי שהעולם החרדי הוא פשוט לא בשבילי".
עוד בערוץ האופנה
- עקבו אחרינו באינסטגרם
- איך נראות שמלות כלה במידות "46 עד אינסוף"?
- סערה בכנסת ישראל: קוד לבוש או משמרות צניעות?
- פריט החובה לחורף: חולצת גולף מתחת לכל בגד
בתור נערה, בצלאל צפתה בתהליכים שעברה אמה באותה תקופה. "כשנחשפה לעולם החילוני, אמי הלכה ללמוד אופנה בשנקר. אני זוכרת את עצמי בתור נערה, יושבת ולומדת יחד איתה, כי העולם הזה קסם לי. פעם היא אפילו הגישה עבודה שאני עיצבתי. היא אמרה לי 'עכשיו תורך. תמצאי השראה ותעשי לי את החולצה הכי יפה שיש'. וכך היה – השתמשתי בטווס כהשראה ועיצבתי את החולצה הראשונה שלי. אמי קיבלה על העבודה הזאת ציון מצטיין, אבל כשסיימה את הלימודים היא עבדה בכלל בתחום אחר והחיידק לאופנה נשאר אצלי, בתוכי". בבית הספר היא למדה במגמת צילום, וגם שם נמשכה לצילומי אופנה. "מצאתי את עצמי שוב ושוב נשאבת לעולם הזה", היא אומרת.
השנים חלפו, ובגיל 21, בהיותה אמנית חילונית, התחילה מסע רוחני על פי תורת רבי נחמן מאומן. "נדהמתי מהפשטות ואיך שהיא משתלבת עם החוכמה העצומה", היא אומרת בהתרגשות, "כשהתחלתי לחקור ולבדוק, גיליתי שסבא רבא שלי הוא מהראשונים שתרמו 200 אלף רובל להקמת השול (בית כנסת ביידיש, מבד"ל) ברסלב במאה שערים, כך שהשורש שלי היה מאז ומעולם ברסלב. הרגשתי שקיבלתי חיים חדשים במתנה: שמחה, עבודת המידות, סיפוק על עצם החיים. החברות שלי כינו אותי 'הרבנית הדוסית', למרות שמבחינה חיצונית לא נראיתי כך בכלל".
כמו חוזרות בתשובה רבות, גם בצלאל הרגישה כי השינוי החיצוני הוא המהלך המאתגר ביותר באורח החיים החדש. "לא ראיתי כל אור באופנה של הדתיות והחרדיות. לא ראיתי בה חן. הייתי מתפללת ימים ולילות שאמצא בה חן כלשהו, אפילו קטן. לפני שנה החלטתי ללכת על זה – רכשתי מלתחה חדשה שכוללת חצאיות ושמלות, אבל במקום לזרוק את הבגדים ה'חילוניים' כמו שכולן עושות, מצאתי דרכים לשלב הכול יחד כדי להגיע לתוצאה צנועה".
"בשנים האחרונות עשרות יהודים קונים דירות בפושקינא שליד הצדיק רבנו נחמן – הם רוצים שיהיה להם בית לידו, מקום שאפשר להגיע אליו כדי להירגע. זה נחשב עכשיו לחזק יותר מדירות נופש בארצות הברית, הרי שם אתה רק מתרוקן"
באחת מנסיעותיה התכופות לאומן ("זה הדבר היחיד שהיה ממלא לי את מיכל הדלק"), היא הכירה את בעלה שמעון. "הוא חי בשש השנים האחרונות באומן שבאוקראינה, עוסק בנדל"ן ובבנייה. בשנים האחרונות עשרות יהודים קונים דירות בפושקינא שליד הצדיק רבנו נחמן – הם רוצים שיהיה להם בית לידו, מקום שאפשר להגיע אליו כדי להירגע. זה נחשב עכשיו לחזק יותר מדירות נופש בארצות הברית, הרי שם אתה רק מתרוקן.
"היה לי ברור שאני מצטרפת לבעלי. החלטנו להתחתן באומן וזו היתה הפקה של ממש. גילינו פתאום שקבענו את תאריך החתונה ביום ההולדת של רבי נחמן, שזה יום שבו אומן הומה אדם. היו בחתונה שלנו 1,400 איש, והשמחה היתה אדירה וחובקת עולם – הגיעו תיירים מארצות הברית, ישראל, צרפת, אנגליה, קנדה ומדינות נוספות".
דווקא לאחר החתונה, היא מצאה את הזמן להגשים את חלומותיה ולחזור לאופנה. "בעלי אמר לי 'אני עכשיו דג הזהב, מה המשאלה שלך?' לי זה היה ברור: חלמתי על קולקציה לנשים שרוצות להיות צנועות ולהרגיש הכי פאשניסטות שיש. כבר למחרת התחלנו להקים את המתפרה שלנו, והיום, שבעה חודשים אחרי, אני משיקה את הקולקציה השנייה שלי. עיצבתי אותה בהשראת הלו"ז היומי שלי – בבוקר יש לי פגישות עבודה, אז אני חייבת את המראה העסקי, בצהריים אני חוזרת הביתה למראה קז'ואל, ובערב יש לי אירוע אז צריך שמלה מתאימה עם עבודות יד, חרוזים, אפליקציות ובדי משי, שיפון ופליסה. כמובן שאני מייצרת מהדורות מצומצמות מהדגמים כדי לשמור על הייחודיות של כל לקוחה".
טווח מחירי הקולקציה של בצלאל מתחיל ב-299 שקל, ומגיע עד 1,600 שקל לשמלות ערב מהודרות. נכון להיום היא מציעה את הפריטים לרכישה בעמוד הפייסבוק שלה, עם משלוחים לכל העולם. "אני עובדת במרץ על אתר קניות אונליין, ואפשר לרכוש אצלי גם בבוטיק באומן", היא אומרת, "הגברים שבאים להתפלל יכולים לחזור הביתה עם מתנה מפנקת לאישה. את כל המעשרות של הרווחים אני תורמת לספרים של רבי נחמן, שאותם אנחנו מפיצים לעם ישראל. רבנו אמר שאפילו אם ספר סגור מונח על מדף של נשמה יהודית בבית, אזי הוא גם פועל".