לפני כחצי שנה הפך דרור קונטנטו ממעצב שמלות כלה וערב צעיר ואנונימי למלביש הלאומי, או לפחות למי שהוכתר ככזה. אפילו הוא לא האמין ששמלת הערב השחורה שעיצב לשרת התרבות והספורט מירי רגב לפסטיבל קאן, תשלוף אותו מאלמוניותו ותמתג את רגב כחביבת מדורי האופנה המקומיים, שהכתירו אותה בו ברגע לשרת האופנה הראשונה של ישראל.
שבעה חודשים חלפו מאז, והיחסים המקצועיים והחבריים בין המעצב לשרה רק התהדקו, לדבריו. קונטנטו מספר כי הם יוצאים לאכול יחד במסעדות, הוא התארח בביתה לארוחת חג השבועות, ואף הוזמן להתלוות אליה להקרנת הבכורה של סדרת הדוקו "סיפורי בדים" בחודש שעבר, אולם בסופו של דבר השניים לא הצליחו להגיע, כל אחד מסיבותיו הוא. מאז פסטיבל קאן, הלביש קונטנטו את שרת התרבות במספר הזדמנויות נוספות, אולם אף אחת מהן לא הצליחה לשחזר את האפקט ההוא, הראשוני והמפתיע. "מירי הובילה לווליום תקשורתי רחב, אין ספק בזה", הוא אומר בראיון ל-Xnet. "אנחנו מקבלים מאז המון פניות מלקוחות, וגם כניסות לאתר האינטרנט שלנו ועוקבים חדשים באינסטגרם".
מדברים הרבה על הפער בין הדימוי התקשורתי של רגב למי שהיא באמת. מה ההתרשמות שלך?
"אני לא קורא עיתונים ואין לי טלוויזיה בבית חמש שנים, כך שאני לא באמת חשוף למה שאומרים עליה בתקשורת. הבנתי שמסתכלים עליה כמפלצת וולגארית, ואפילו שאלו אותי בעבר אם לא פחדתי לעבוד איתה. אני לא יודע על מה מדברים כי בעיניי היא ה-ו-ר-ס-ת ! כשאני הולך איתה למסעדות אני פוגש אדם מפרגן, סחבק, נדיב, שמדבר עם אנשים בגובה העיניים".
בארצות הברית מעצבים כמו טום פורד ומארק ג'ייקובס הצהירו בשבוע שעבר שלא ילבישו את מלניה טראמפ בגלל דעותיהם הפוליטיות שלה ושל בעלה. לא חששת שהחיבור החזק עם מירי עלול גם לפגוע במותג שלך?
"לא באתי לעשות פוליטיקה - באתי לעשות אופנה. אני לא מלביש אנשים לפי הדעה הפוליטית שלהם, הדלת שלי פתוחה בפני כולן. גם אם שרה נתניהו היתה מגיעה אליי, הייתי בכיף מלביש אותה. אבל רגע אחרי שהיא ראתה את מירי בשמלה השחורה, היא הלכה לעשות שמלה שחורה אצל אלון ליבנה (לסיור ממלכתי במוסקבה בחודש יוני, א"י)", הוא צוחק.
אתה רומז ששרה קינאה בפרסום החיובי שרגב זכתה לו?
"אני לא יודע אם זה בגללי, אבל אני מפרגן לשרה ומפרגן לאלון. אם שרה תגיע אליי, אלביש אותה בשמחה".
עם רזומה של שלוש שנים בלבד בביזנס, קונטנטו מנסה להמשיך להכות בברזל בעודו חם. לאחרונה הלביש בשתי הזדמנויות את הזמרת דיקלה ("בשבילי זה כמו להלביש את ביונסה"), ובימים אלו הוא מבקש לעורר באז נוסף עם קולקציית שמלות כלה מיוחדת שעיצב
לנשים במידות גדולות. הוא אומנם לא המעצב הראשון שמציע שמלות לכלות בפלאס סייז, אך בניגוד לדגמים השמרניים שמוצעים בדרך כלל לנשים גדולות, קונטנטו חושף כאן קו צעיר וסקסי במיוחד. "כל מה שראיתי עד עכשיו בתחום היה ניסיון לכסות את האישה ולהסתיר את השומן", הוא אומר. "אני בא ממקום אחר לגמרי, של כוח נשי, עוצמה. אני לא חושש להציע לנשים מלאות שמלות סקסיות".
למה החלטת לעצב דווקא קו למידות גדולות?
"לא עשיתי את זה כדי שיגיעו אליי לקוחות פלאס סייז, אלא כי כבר יש לי לקוחות במידות גדולות, ורציתי לתת להן מענה טוב יותר ולייצר שוויון בין רזות לשמנות. עד עכשיו לקוחה במידה 46 ומעלה שהיתה מגיעה אליי, היתה צריכה לדמיין איך השמלה תיראה עליה. היום, אם נכנסת אליי לקוחה במידה גדולה, היא יכולה למדוד דגם שמתאים לה".
מה טווח המידות בקולקציה?
"46 ומעלה".
עד?
"עד אינסוף. גם אם יבוא רכב אני יכול להלביש אותו".
מחוכים, החוצה
הקולקציה של קונטנטו מורכבת מ-16 דגמים עשויים בדי תחרה ומשי, עם מחשופים ושסעים עמוקים, גב חשוף וגזרות מחמיאות, שאינן מנסות להסתיר את קווי המתאר של הגוף, אלא דווקא לחגוג אותם. לכן, לדבריו, גם לא השתמש במחוכים כנהוג בתחום. קונטנטו מדגיש כי השפה העיצובית של הדגמים דומה לזו של הקו הרגיל בסטודיו, למעט הבדים, שבקולקציה זו עשויים יותר טקסטורות, כדי לסייע בטשטוש של אזורים "בעייתיים" לכאורה, כמו בטן גדולה או ירכיים עבות. בנוסף, כל השמלות, גם בקו הרגיל וגם בקולקציית הפלאס סייז, בנויות על מחטב פנימי, שמחזיק את הגוף מהמפשעה ועד הכתפיים. טווח המחירים זהה בשני הקווים, ומתחיל ב-11 אלף שקל לשמלה ויכול להגיע גם עד 20 אלף שקל להשכרה.
לאחר ההצלחה המפתיעה עם הלקוחה מירי רגב, עושה רושם כי קונטנטו מסמן את עצמו כמי שלא חושש לפתוח את עצמו לקהלים שחורגים מהמיינסטרים המקובל. "היום החרדות שלי הן איך לשמר את העסק שצמח תוך שלוש שנים, והבנתי שכדי לגדול אני צריך לתת לקהל משהו אחר. רוב המעצבים מפחדים ממידות גדולות, כי זה גובה זמן ואנרגיה, וחלקם גם לא רוצים להיות מזוהים עם מידות גדולות, שנתפסות כשייכות לאופנה מבוגרת, משעממת, שכל תפקידה להסתיר את השומן".
התובנות החריגות של קונטנטו בסצינת האופנה מובילות לרקע הלא שגרתי ממנו הוא מגיע, כמי שנולד וגדל במשפחה חרדית של חוזרים בתשובה, ובגיל 22 חזר בשאלה ויצא מהארון. "זה לא בני ברק שאתה רואה אישה חרדית עם פאה, אימא שלי נראית כמו הבאבא סאלי עם שביס על הראש", הוא מספר.
בתו בת ה-8 מתגוררת איתו לסירוגין בביתו המרווח שבנווה צדק, שם גם ממוקם הסטודיו שלו, בחלל שנבנה לפני 135 שנה ושימש בעבר כבית כנסת - שינוי של 180 מעלות מהסטודיו הקודם שלו, שהיה בדירת חדר וחצי בבת-ים. "על אף שאורח החיים שלי היום נוגד את הדת, יש בבית קדושה", הוא אומר על החלל שבו הוא עובד ומתגורר, ובו גם צולמה הקולקציה הנוכחית על דוגמנית פלאס סייז. "לפי הדת לא טוב לגור בבית שהיה בית כנסת בעבר, אבל אני לא רואה משהו יותר קדוש מסלון כלות. כל יום נכנסים אליי לקוחות ואני מייצר שמחה וקדושה, וזאת מצווה גדולה. אחרי הכול, הכלות שלי מתחתנות כדת משה וישראל".
____________________________________________________________
ואיך עשתה מעצבת שמלות הכלה גליה להב היסטוריה?