נקנקו זאת בעצמכם: שני מתכונים קלים לפסטרמה ביתית מחזה הודו
למה לקנות פסטרמה תעשייתית עם חומרים משמרים כשאפשר להכין אותה בבית בכמה דקות של עבודה? קבלו שני מתכונים - בציפוי חרדל או בתפוזים ודבש

פסטרמה ביתית בחרדל וסויה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
פסטרמה ביתית בחרדל וסויה
מתכון של אתי דר מזיכרון יעקב.
מרכיבים
- חזה שלם (פרפר) של נקבת הודו, מחולק ל-2
- 1 צנצנת (400-350 גרם) חרדל עם גרגירים
- 5-4 כפות סוכר חום
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1/3 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מורחים את החרדל על נתחי חזה ההודו בשכבה עבה - מכניסים אותו גם לתוך ה"כיסים" שבבשר.
- מניחים את נתחי חזה ההודו בתבנית ומפזרים עליהם את הסוכר.
- מערבבים את השמן, הסויה והלימון ויוצקים אותם בזהירות לתבנית מסביב לנתחים (עד השלב הזה אפשר להכין יממה מראש ולשמור במקרר).
- אופים 30-20 דקות (אבל לא יותר, כדי שהבשר לא יתייבש). כדי לבדוק אם הפסטרמה מוכנה נועצים סכין חדה עד למרכזה ורואים אם הבשר מוכן.
- מקררים את הפסטרמה היטב ופורסים.

פסטרמה ביתית בתפוזים, דבש וסילאן(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
פסטרמה ביתית בתפוזים, דבש וסילאן
מתכון של רחל בן שיטרית מבית שאן.
מרכיבים
- חזה שלם (פרפר) של נקבת הודו, מחולק ל-2
- 1 כף מלח
- 2 עלי דפנה
- 1/4 כוס חומץ
לציפוי
- 1 כף גדושה חרדל עם גרגירים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/3 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף סילאן
- 1 כפית דבש
- 2 כפות פלפל שחור גרוס
- 4 שיני שום כתושות
להגשה
- 100 גרם אגוזי מלך או פיסטוקים, גרוסים
אופן ההכנה
- שמים את נתחי חזה ההודו בקערה ומוסיפים את המלח, עלי הדפנה והחומץ. מוסיפים גם מים עד לכיסוי הבשר. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-24 שעות, כשמדי פעם הופכים את הבשר בנוזלים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מוציאים את נתחי חזה ההודו מהנוזלים ומניחים במסננת לכמה דקות.
- מערבבים את כל מרכיבי הציפוי לתערובת אחידה. מורחים היטב את חזה ההודו בתערובת.
- מצפים תבנית בנייר אפייה. מניחים את נתחי חזה ההודו בתבנית ומכסים אותם בנייר אפייה (אפשר לפרוש מעל הנייר גם רדיד אלומיניום).
- אופים 35-30 דקות, כשמדי 10 דקות הופכים את הבשר. כדי לבדוק אם הפסטרמה מוכנה נועצים סכין חדה עד למרכזה ורואים אם הבשר מוכן.
- מסירים את נייר האפייה העליון ומפזרים על הפסטרמה את אגוזי המלך (או הפיסטוקים). אופים כמה דקות נוספות, עד להשחמה.
- מכבים את התנור ומניחים לפסטרמה להתקרר בתוכו לחלוטין.
- כשהפסטרמה קרה מוציאים את התבנית מהתנור ופורסים.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע