נקנקו זאת בעצמכם: שני מתכונים
קלים לפסטרמה ביתית מחזה הודו

למה לקנות פסטרמה תעשייתית עם חומרים משמרים כשאפשר להכין אותה בבית בכמה דקות של עבודה? קבלו שני מתכונים - בציפוי חרדל או בתפוזים ודבש

אסנת לסטרפורסם: 01.12.16 10:28
פסטרמה ביתית בחרדל וסויה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
פסטרמה ביתית בחרדל וסויה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

פסטרמה ביתית בחרדל וסויה

מתכון של אתי דר מזיכרון יעקב.

 

מרכיבים
  • חזה שלם (פרפר) של נקבת הודו, מחולק ל-2
  • 1 צנצנת (400-350 גרם) חרדל עם גרגירים
  • 5-4 כפות סוכר חום
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/3 כוס מיץ לימון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מורחים את החרדל על נתחי חזה ההודו בשכבה עבה - מכניסים אותו גם לתוך ה"כיסים" שבבשר.
  3. מניחים את נתחי חזה ההודו בתבנית ומפזרים עליהם את הסוכר.
  4. מערבבים את השמן, הסויה והלימון ויוצקים אותם בזהירות לתבנית מסביב לנתחים (עד השלב הזה אפשר להכין יממה מראש ולשמור במקרר).
  5. אופים 30-20 דקות (אבל לא יותר, כדי שהבשר לא יתייבש). כדי לבדוק אם הפסטרמה מוכנה נועצים סכין חדה עד למרכזה ורואים אם הבשר מוכן.
  6. מקררים את הפסטרמה היטב ופורסים.

 

פסטרמה ביתית בתפוזים, דבש וסילאן (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    פסטרמה ביתית בתפוזים, דבש וסילאן(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    פסטרמה ביתית בתפוזים, דבש וסילאן

    מתכון של רחל בן שיטרית מבית שאן.

     

    מרכיבים
    •  חזה שלם (פרפר) של נקבת הודו, מחולק ל-2
    • 1 כף מלח
    • 2 עלי דפנה
    • 1/4 כוס חומץ

     

    לציפוי
    • 1 כף גדושה חרדל עם גרגירים
    • 1/3 כוס שמן זית
    • 1/3 כוס מיץ תפוזים
    • 1 כף סילאן
    • 1 כפית דבש
    • 2 כפות פלפל שחור גרוס
    • 4 שיני שום כתושות

     

    להגשה
    • 100 גרם אגוזי מלך או פיסטוקים, גרוסים

     

    אופן ההכנה
    1. שמים את נתחי חזה ההודו בקערה ומוסיפים את המלח, עלי הדפנה והחומץ. מוסיפים גם מים עד לכיסוי הבשר. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-24 שעות, כשמדי פעם הופכים את הבשר בנוזלים.
    2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    3. מוציאים את נתחי חזה ההודו מהנוזלים ומניחים במסננת לכמה דקות.
    4. מערבבים את כל מרכיבי הציפוי לתערובת אחידה. מורחים היטב את חזה ההודו בתערובת.
    5. מצפים תבנית בנייר אפייה. מניחים את נתחי חזה ההודו בתבנית ומכסים אותם בנייר אפייה (אפשר לפרוש מעל הנייר גם רדיד אלומיניום).
    6. אופים 35-30 דקות, כשמדי 10 דקות הופכים את הבשר. כדי לבדוק אם הפסטרמה מוכנה נועצים סכין חדה עד למרכזה ורואים אם הבשר מוכן.
    7. מסירים את נייר האפייה העליון ומפזרים על הפסטרמה את אגוזי המלך (או הפיסטוקים). אופים כמה דקות נוספות, עד להשחמה.
    8. מכבים את התנור ומניחים לפסטרמה להתקרר בתוכו לחלוטין.
    9. כשהפסטרמה קרה מוציאים את התבנית מהתנור ופורסים.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)