פנקייקס מקמח מלא עם טריק בריא

הילדים מסרבים לאכול פירות? הגניבו לתוך הפנקייקס תפוחים, בננות ותותים והפכו אותם לבריאים יותר וטעימים לא פחות

ענבר חוברה

|

22.11.16 | 09:48

פנקייק מקמח מלא (צילום: Shutterstock)
פנקייק מקמח מלא (צילום: Shutterstock)

פנקייקס אווריריים ונימוחים עם מרכיבים בריאים יותר: קמח מלא במקום קמח לבן, מתיקות שנובעת בעיקר מפירות, וללא שמן בבלילה (רק לשימון קל של המחבת).  

 

 

המרכיבים

(20 פנקייקס בינונים)

 

  • 1 כוס פירות (תותים, תפוחים, בננות ועוד) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות 
  • 2 ביצים
  • 1 כוס מים
  • 1/2 1 כוסות חלב רגיל או חלב עיזים
  • 2 כוסות קמח מחיטה מלאה
  • 2 כפות שומשום טחון, רצוי מלא
  • 6 כפות נבט חיטה
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 1 כף סוכר חום דק
  • לשימון המחבת: שמן
  • להגשה: סירופ מייפל אמיתי / פירות חתוכים

 

ההכנה

  1. שמים בקערה את הפירות, המים, החלב והביצים וטורפים לבלילה אחידה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים היטב עד שהעיסה חלקה ואחידה.
  3. משמנים קלות מחבת נון סטיק גדולה, ומחממים אותה היטב. יוצקים בעזרת מצקת או כוס אספרסו מהבלילה (כמות של מצקת מספיקה לפנקייק גדול, וכוס אספרסו מספיקה לפנקייק קטן, כך שאפשר להכין מספר פנקייקס בבת אחת). מטגנים כדקה, על להבה בינונית, עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק. הופכים ומטגנים כדקה נוספת עד שהפנקייק מזהיב. מוציאים ומכינים כך את יתרת הבלילה.
  4. מגישים חם עם רוטב מייפל אמיתי ו/או פירות.

 

  • ענבר חוברה היא בעלת הבלוג Endless Trip העוסק בטיולים, לייף סטייל, אוכל ובריאות

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג