סוד הדיאטה של הזמרת אדל: איך היא ירדה 14 קילו בשלושה חודשים?

לפי גרסת הזמרת, הקילוגרמים נשרו כשהפסיקה לשתות תה ממותק בסוכר וצמצמה את צריכת הסיגריות והאלכוהול. האמת היא, שאדל עשתה את דיאטת סירטפוד

אדל גרסת 2016 (מימין) ו-2006 (צילום: Gettyimages)
אדל גרסת 2016 (מימין) ו-2006 (צילום: Gettyimages)

טקס פרסי הבילבורד (Billboard Music) שנערך לאחרונה בלאס וגאס, קטפה אדל חמישה (!) פרסים יוקרתיים. אבל על מה דיברו בכל העולם? רק על איך שהיא נראתה. והיא נראתה ממש ממש טוב.

 

הזמרת הבריטית העגלגלה בת ה־28, שהדגישה לא אחת בראיונות עיתונאיים שהיא יוצרת מוזיקה ולא דוגמנית שער, ועל כן אין לה כל כוונה להיכנס למשטר דיאטה, נראתה בקליפ חדש שהוצג במעמד הטקס עם השיר Send My Love, כשהיא רזה ומהודקת מתמיד.

 

עוד בערוץ דיאטה

 

 

האמת היא שאת הגזרה החדשה והדקיקה היא חשפה לראשונה בטקס פרסי הגראמי 2016. אז מה עשתה המוזיקאית המחוננת כדי להשיל כ־14 ק"ג ממשקלה בפרק זמן של שלושה חודשים? כשנשאלה על כך, השיבה כי בסך הכל מדובר בדיאטה משעממת, שבעקבותיה נאלצה לנטוש הרגל בריטי עתיק - שתיית כעשר כוסות תה ביום (עם 20 קוביות סוכר ביום) - ולצמצם משמעותית את צריכת הסיגריות והאלכוהול החביבים עליה. כל זאת לצד הליכה מתונה של כחצי שעה, כמה פעמים בשבוע.

 

אבל הדיאטה הזו, כפי שהוצגה על ידי אדל, לא סיפקה הסבר משכנע, ותוך פרק זמן קצר חשף הדיילי מייל את הקשר שיצרה הזמרת עם פט גרצ'ימו, מאמן הכושר של הסלבריטאים, שנחשב לתומך נלהב של דיאטת הסירטפוד (Sirtfood). דיאטה זו מבוססת על ספרם של גלן מאטן והיידן גוגינס ("דיאטת הסירטפוד - תוכנית מהפכנית לבריאות וירידה במשקל", אמזון 2016, שעדיין לא תורגם לעברית).

 

תמיכה נוספת להשערות אלה, הגיעה מכיוונה של ג'ניפר אירווין, מייסדת חברת Pure, המספקת את ארוחותיה של אדל. זו פירטה בראיונות לתקשורת את התפריט היומי של אדל, כשבאחת הפעמים אף הודתה כי אכן מדובר בדיאטת הסירטפוד.

 

הדיאטה של מאטן וגוגינס מבטיחה ירידה זריזה במשקל, תוך הגדלת מסת שריר ושמירה על בריאות, וללא פעילות גופנית מוגזמת. תוכנית הסירטפוד נחשבת היום למילה האחרונה בתחום הדיאטות, והיא כבר קנתה לה מעריצים רבים מעולם הסלבס - ג'ודי קיד, דוגמנית־על ואישיות טלוויזיונית באירופה, לוריין פסקל, מצמרת השפים בבריטניה וסר בן איינסלי, שייט בריטי עטור מדליות.

 

מהי דיאטת הסירטפוד? האם מדובר בבשורה מהפכנית, או שאולי בעוד טרנד שיחלוף מן העולם באותה מהירות שהגיח?

 

אדל חושפת את הגזרה החדשה בטקס הגראמי (צילום: Gettyimages)
    אדל חושפת את הגזרה החדשה בטקס הגראמי(צילום: Gettyimages)

     

      

    מזונות פלא שמעוררים גנים רזים

    מאטן וגוגינס, מחברי דיאטת הסירטפוד, הם שני מומחים לתזונה רפואית. תוכנית ההרזיה שפותחה על ידם מבוססת על צריכת מזונות צמחיים, המכילים תרכובות כימיות (כמו רזרבטרול, קוורצטין,

    פוליפנולים, אפיקטצ'ינים), שנמצאו במחקרים אחרונים, כחיוניות לשריפת שומן, לוויסות התיאבון, לשיפור הזיכרון וליתרונות בריאותיים נוספים.

     

    איך זה עובד? בגוף שלנו קיימת קבוצה של "גנים רזים", שנקראים סירטואינים. קבוצת גנים זו זוכה בעשור האחרון להתעניינות רבה בקרב חוקרים מכל העולם, שמנסים לפצח את הסוד לאריכות ימים. נמצא כי אלו משחקים תפקיד חשוב בפעולות מוח מורכבות כמו יצירת ושימור זיכרונות וביכולתם להאט במידה מסוימת תהליכי הזדקנות, והם, על פי הערכת מומחים, גם מאיצים את המטבוליזם ושריפת השומנים ומגבירים את תחושת האנרגיה והחיוניות.

     

    אולם, כדי שהסירטואינים הללו ייכנסו לפעולה, הם זקוקים לזרז שיעורר אותם, למשל, צום של יום או יומיים. בעשור האחרון התגלה כי חלק מהמזונות הצמחיים (כמו זיתים ושמן זית, בצלים, פטרוזיליה, עירית, קקאו, אוכמניות) שעשירים באותן תרכובות שהוזכרו לעיל, מצליחים להפעיל את הגנים הרזים, ובכך "לרמות" את הגוף ולעודד אותו להגיב כמו בזמן צום ופעילות גופנית, כשבסך הכל מה שנדרש לעשות, הוא לשבת על כיסא ולנשנש אוכמניות.

     

    ככל שמבססים את התפריט היומי על מזונות אלו, "אפקט הטורבו" שיוצר הקיצוץ הקלורי גדל, והתוצאה המתקבלת בפרק זמן קצר כוללת ירידה מואצת במשקל, תוך שמירה על אנרגיה מרבית, תחושת שובע וחיוניות.

    כאמור, לדברי מפתחי התוכנית, ישנן עדויות גוברות לכך שאותם מזונות מעוררי הסירטואינים, הם בעלי טווח רחב של יתרונות בריאותיים, כמו בניית שריר ודיכוי תיאבון, שיפור הזיכרון, שליטה טובה יותר ברמות הסוכר בדם והפחתת נזקי החמצון שנגרמים על ידי הרדיקלים החופשיים, נזקים המצטברים בתאים ומובילים לסרטן ולמחלות אחרות.

     

    ירידה במשקל, עלייה במסת השריר

    בתוכנית של דיאטת הסירטפוד, מתבססים המחברים על פרסומים מדעיים וכן על מחקרים שבוצעו על ידם. למשל, באחד המחקרים המובילים שלהם, הצליחו השניים להוכיח כי כל המשתתפים (60 במספר, כולם חברי מועדון בריאות בצ'לסי), שביצעו את דיאטת הסירטפוד, השילו בממוצע כשלושה קילוגרמים בשבוע, והעלו 0.8 קילוגרמים של שריר. והשוס הגדול - לא נדרשה פעילות גופנית מאומצת. חלק מהמשתתפים אף הפחיתו את האינטנסיביות של הפעילות הגופנית שלהם.

     

    לממצאים הללו אפשר למצוא גם תמיכה מדעית. ממחקר שנערך באוניברסיטת טורונטו ופורסם בכתב העת Exercise and Sports Sciences Review, עולה כי התנעת הסירטואינים בגוף מעודדת שריפת שומן וניצול הסוכרים לצורך בניית שריר (בשונה ממצב רגיל, שבו הוא מאוחסן כשומן).

     

    לדברי מאטן, "בעוד שבדיאטה סטנדרטית המבוססת על קיצוץ בקלוריות, ניתן להפחית בשבוע מקסימום קילוגרם אחד - במחקר שלנו הראינו הפחתה גדולה פי שלושה. ומה שמדהים יותר, הוא שבנוסף להפחתה במשקל ולצבירת השריר, כל המשתתפים הראו שיפור מהיר ברמות הסוכר והשומנים בדמם".

     

    לא כולם הם אדל

    ומה אומרים מומחי תזונה בארץ ובעולם על דיאט הסירטפוד? פרופ' פרנק הו, מומחה לתזונה ואפידמיולוגיה מאוניברסיטת הרווארד, כתב במאמר שפורסם בכתב העת Advances In Nutrition journal: "קיימות עדויות תצפיתיות מקיפות להשפעות המועילות של צריכת מזונות ומשקאות העשירים במפעילי סירטואין, בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות. למרות שאלו נמצאים בכל ממלכת הצמחים, רק פירות וירקות מסוימים מכילים כמויות מספיקות כדי להיחשב למזונות סירט. רבים מהפירות והירקות הנמכרים בסופרמרקט, כמו עגבניות, אבוקדו, בננות, חסה, קיווי, גזר ומלפפון - עניים בסירטואין. אין פירוש הדבר כמובן שהם אינם חשובים, שכן הם מספקים יתרונות בריאותיים אחרים".

     

    "הדיילי מייל" הלונדוני המליץ לקוראיו לשלב בתפריט היומי מזונות שעשירים בסירטואין, כדי לשמר משקל גוף תקין, בלי לצמצם את צריכת הקלוריות, והדגיש כי חשיבותם אינה נופלת מהוויטמינים.

     

    לעומת זאת, גרייס פג'לדברג, דיאטנית במאיו קליניק שבארצות־הברית, אומרת שמוקדם מדי לקבוע אם מדובר באמת מדעית: "המחקר נראה מבטיח, וככל הנראה חושף משהו מהמסתורין שבשאלה - מדוע דיאטות המבוססות על צמחים הן כה יעילות - אבל יש להעמיק את המחקר". לדבריה, לא כולם יקבלו את התוצאות של אדל. "כל אחד מאיתנו ייחודי מאוד, ומה שהגוף של כל אחד מאיתנו זקוק לו, שונה מאוד".

     

    גם צחי כנען, דיאטן קליני, מצנן את ההתלהבות: "גילוי גנים אלו והפעלתם קשורים אולי לשינוי בתוחלת החיים, אך אין כל עדות לקשר ביניהם ובין הרזיה, שריפת שומן או עלייה ברקמת השריר. אנו מעודדים אכילה מן הצומח והפחתה כללית במוצרים מן החי, אך לא בשל הסיבות המופיעות במאמר. גופנו אינו מאבד יותר מכחצי קילוגרם של רקמת שומן בשבוע אצל נשים, ולא יותר מקילוגרם אחד בשבוע, אצל גברים.

    "בצריכת 1,500-1,000 קלוריות ביממה לא תהיה יצירה של רקמת שריר, כפי שנטען, אלא להפך - פירוקה, במיוחד אם לא מבצעים פעילות גופנית כנגד התנגדות (משקולות) במקביל לדיאטה".

     

     

     ואיך מאיה מהצרי ירדה 70 קילו? לחצו על התמונה לכתבה המלאה

      

    לחצו על התמונה לכתבה המלאה
    לחצו על התמונה לכתבה המלאה

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד