נגיעה רעננה לראש השנה:
שי-לי ליפא עם סלטים לחג

כל ארוחה מפוארת זקוקה לכמה סלטים טובים, שיאזנו את המנות הכבדות - אז הנה כמה רעיונות, מגזר פיקנטי עד טאבולה כרובית ● מתוך הספר "שי-לי מבשלת חגי תשרי"

מערכת Xnet

|

29.09.16 | 15:23

סלט גזר פיקנטי עם לימון כבוש ואריסה (צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו)
סלט גזר פיקנטי עם לימון כבוש ואריסה (צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו)

סלט גזר פיקנטי עם לימון כבוש ואריסה

במתכון הזה לקחתי את הרוטב הפיקנטי של סלט הגזר המבושל, שכולם מכירים, ושידכתי אותו לרצועות של גזר טרי שפורסים בעזרת קולפן ירקות. יצא מרענן וטעים במיוחד.

 

לגיוון, אפשר להחליף את האריסה בכמות שווה של ממרח עגבניות מרוסקות לקבלת סלט לא חריף.

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 8 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לרצועות דקיקות בעזרת קולפן ירקות

 

לרוטב
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות לימון כבוש, קצוץ דק
  • 1 כף אריסה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

 

להגשה
  • 1/3 כוס כוסברה, קצוצה דק

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב. מוסיפים את רצועות הגזר ומערבבים.
  2. מפזרים מעל את הכוסברה. טועמים, ואם יש צורך – מתקנים תיבול.

 

סלט סלק אפוי (צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו)
    סלט סלק אפוי(צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו)
     

     

    סלט סלק אפוי

    הסלק מקבל באפייה טעם עמוק של מדורה, שלא משיגים בבישול, וזה מה שעושה את כל ההבדל. אפשר להכין את הסלט מראש ולשמור במקרר, אבל כדאי להגישו בטמפרטורת החדר.

     

    כדי לא להפעיל תנור במיוחד, כדאי לנצל אפיית מאפים אחרים – עוגות, חלות ועוד – ולאפות את הסלקים במקביל אליהם. עטפו אותם ברדיד אלומיניום והניחו על רשת מתחת לתבנית של המאפה.

     

    מרכיבים

    8-6 מנות

     

    • 4 סלקים בינוניים, עם הקליפה, שטופים היטב

     

    לרוטב

    • 3 כפות שמן זית
    • 2 כפות מיץ לימון
    • 2 כפות חומץ בלסמי
    • 1 כפית גדושה דבש
    • 2 שיני שום, כתושות
    • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

     

    להגשה
    • 1/3 כוס כוסברה, קצוצה דק

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. עוטפים כל סלק ברדיד אלומיניום ואופים בתנור החם כשעה וחצי עד שהסלקים רכים.
    3. מוציאים מהתנור ומצננים כשעה.
    4. קולפים את הסלקים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
    5. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב. מוסיפים לרוטב את קוביות הסלק ומערבבים שוב.
    6. מפזרים מעל את הכוסברה. טועמים, ואם יש צורך – מתקנים תיבול.

     

    טאבולה כרובית אקספרס (צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו)
      טאבולה כרובית אקספרס(צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו)
       

       

      טאבולה כרובית אקספרס

      חליטה קצרה של הכרובית וטחינה גסה שלה לפירורים - וקיבלתם תחליף טעים ונטול גלוטן לבורגול.

       

      לגיוון, אפשר להחליף את השקדים בצנוברים קלויים.

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      • 1 כרובית קטנה שלמה
      • 3 מלפפונים בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
      • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
      • 2 בצלים ירוקים, פרוסים לעיגולים דקים (החלק הלבן וגם הירוק)
      • 1/2 כוס חמוציות מיובשות
      • 1 כוס תערובת של עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע), קצוצים דק
      • 4 כפות שבבי שקדים
      • 2 כפות שומשום

       

      לרוטב
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1/4 כוס מיץ לימון
      • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
      • 1 כף חומץ תפוחים
      • 1 כפית חרדל
      • 1 כפית דבש
      • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

       

      אופן ההכנה

      מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הכרובית וחולטים 2 דקות בדיוק. מוציאים ומסננים היטב.

      1. טוחנים את הכרובית במעבד מזון בכמה פולסים, עד שמתקבלים פירורים דמויי בורגול.
      2. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הרוטב. מוסיפים את הכרובית ושאר מרכיבי הסלט ומערבבים. טועמים, ואם יש צורך – מתקנים תיבול.

       

      עטיפת הספר (צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו)
        עטיפת הספר(צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו)

         

        • מתוך הספר "שי-לי ליפא מבשלת חגי תשרי", הוצאת "ידיעות אחרונות"

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        ללא גלוטן
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג