אוכל

    המלכה של שולחן החג:
    חלת כתר עם פיסטוק ודבש

    פנקו את האורחים בראש השנה עם חלה שהיא יצירת מופת שעוד לא טעמתם בשום מקום אחר: גלים רכים של בצק ושל פסטו פיסטוקים

    אורלי חרמש

    |

    22.09.16 | 11:30

    האורחים יריבו עליה. חלת כתר עם פסטו פיסטוקים (צילום: אורלי חרמש)
    האורחים יריבו עליה. חלת כתר עם פסטו פיסטוקים (צילום: אורלי חרמש)

    לחג גדול וחשוב כמו ראש השנה מגיע שתאפו לכבודו חלה. אבל לא סתם חלה: אחת חגיגית ויפה בצורת כתר, שתזכה למקום של כבוד בשולחן החג. אל תגלו לאורחים מה יש בה, הם יראו ויטעמו מיד: גלים-גלים של בצק רך ומתמסר ושל מלית פסטו פיסטוקים.

     

    אם יש לכם שולחן ארוך, הכינו כמה חלות קטנות יותר, כדי שהאורחים שלכם לא יריבו עליהן. כי הם יריבו. ואם אתם האורחים, הביאו אתכם חלה או שתיים - זה הרבה יותר שווה מעוד מתנה.

     

    רק בקשה קטנה ממני: אל תזרזו את עצמכם בהכנה. הכינו את הבצק, כסו אותו ותנו לו לנוח ולתפוח במקום חמים. אל תמהרו. אחרי שעיצבתם וקלעתם את החלה, תנו לה לתפוח בשקט שוב. אפו היטב, צננו על רשת, והחביאו טוב-טוב עד ארוחת החג.

     

    כמה הערות לפני שמתחילים:
    • יש לברור בקפידה את הפיסטוקים ולהיפטר מהקליפה הפנימית.
    • אפשר להכין מראש את הפסטו: בסיום הכנתו מעבירים אותו לכלי נקי, מכסים בכף שמן זית ואוטמים בניילון נצמד או מכסה.
    • אם מכינים מהבצק חלות קטנות יותר, יש להביא בחשבון שזמן האפייה יתקצר.

     

    וזה מה שמגלים כשחותכים את החלה (צילום: אורלי חרמש)
      וזה מה שמגלים כשחותכים את החלה(צילום: אורלי חרמש)

       

      מרכיבים

      2 חלות

       

      לבצק
      • 1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים
      • 2 כפות שמרים טריים
      • 500 גרם ( 1/2 3 כוסות + כף) קמח
      • 2 כפות סוכר
      • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
      • 2 חלמונים
      • 1 כף שטוחה מלח

       

      לפסטו פיסטוקים
      • 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים קלופים טריים
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
      • 1 כף דבש
      • 1 כפית מלח
      • אפשרות: 1 כפית קליפת לימון מגוררת או קורט פלפל שחור גרוס

       

      להברשה ולציפוי
      • 1 ביצה טרופה
      • 1/3 כוס פיסטוקים קלופים טריים, קצוצים גס (אפשר להחליף את הפיסטוקים בשומשום או בפרג)

       

      שלבי העיצוב (צילום: אורלי חרמש)
        שלבי העיצוב(צילום: אורלי חרמש)

         

        אופן ההכנה

        1. הבצק: יוצקים את המים לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את השמרים ומערבבים. מחכים 10 דקות להתחלת התסיסה.
        2. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים במהירות בינונית כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ודביק (בזמן ההתפחה הלחות תמשיך להיספג בקמח והבצק יהפוך לנוח יותר לעבודה).
        3. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת נקייה ולחה ומתפיחים במקום חמים כשעה.
        4. פסטו הפיסטוקים: מעבדים את מרכיבי הפסטו במעבד מזון למחית במרקם הרצוי – חלק או גס. מכסים ושומרים בצד.
        5. מעבירים את הבצק שתפח למשטח מקומח. מוציאים ממנו את ומחלקים ל-4 חלקים.
        6. מרדדים את אחד מחלקי הבצק למלבן בגודל 20X30 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. מורחים עליו רבע מכמות הפסטו ומגלגלים לגליל לא הדוק. מניחים את הגליל בצד ומכסים.
        7. מכינים באותו אופן גלילים משלושת חלקי הבצק הנוספים.
        8. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
        9. מסובבים שניים מהגלילים זה סביב זה לצורת בורג. מגלגלים את הבורג לצורת ספירלה ומסתירים את הקצוות מתחת. חשוב לא למתוח מדי את הבצק ולא להדק אותו, כדי לאפשר לו לתפוח בלי להיקרע בזמן האפייה.
        10. מעצבים באותו אופן חלה נוספת משני הגלילים הנוספים.
        11. מניחים את החלות בתבנית, עם מרווח גדול ביניהן. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
        12. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
        13. מברישים את החלות בביצה טרופה, מחכים כמה דקות ומברישים שוב. מפזרים את הפיסטוקים הגרוסים מעל.
        14. אופים 30-25 דקות, עד שהחלות מזהיבות גם בתחתית.
        15. מצננים על הרשת.

         

         

         
        הצג:
        כל התגובות לכתבה "המלכה של שולחן החג: חלת כתר עם פיסטוק ודבש"
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג