מאפינס שוקולד ולבנדר (צילום: נטע-חן ליבנה)
החומרים
(19 מאפינס, 156 קלוריות ליחידה)
- תבנית שקעים
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית לבנדר טחון
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס קקאו איכותי
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
- קורט מלח
- 2 בננות
- 1 כפית קפה נמס מהולה בכוס מים חמים
- 3 כפות שמן קוקוס מומס
- 1/2 כוס רוויון
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 ביצים
ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים את תבנית השקעים.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הלבנדר, הסוכר, הקקאו, המלח והשוקולד צ'יפס.
- בקערה נפרדת מועכים את הבננות, מוסיפים את כוס הקפה, שמן הקוקוס, הריוויון, תמצית הווניל והביצים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
- מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה, ומערבבים רק עד לאיחוד.
- יוצקים את התערובת לשקעי התערובת, עד ל-3/4 מגובה השקעים, ואופים כ-12-8 דקות עד שהקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים