צ'יפס ירקות קראנצ'י אפוי בתנור (צילום: בועז לביא, סגנון: קרן ברק)
כל הכיף בקראנץ' של ירקות פריכים ובחטיף בהכנה ביתית, בתוספת בונוס בריאותי, וללא עודפי שומן, וחומרי טעם וריח המשולבים בחטיפים הקנויים. טיפ: אם רוצים לשמור על פרוסות הבטטה ישרות (הן נוטות להתקער), מניחים עליהן תבנית אפייה נוספת. אופים כ- 10 דקות, מסירים את התבנית העליונה ואופים עוד 7-5 דקות.
המרכיבים
- 2 בטטות, בקליפתן, שטופות היטב ויבשות
- 4 תפוחי אדמה לבנים, בקליפתם, שטופים ויבשים
- 2 סלקים בינוניים, קלופים
- 2 לפתות, בקליפתן, שטופות ויבשות
- 1 שורש סלרי, קלוף
- תרסיס שמן זית או קנולה
- מלח
ההכנה
.1 מחממים את התנור 190-ל מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
.2 פורסים את הירקות דק ככל האפשר (לא יותר 2 1/2-מ מ"מ( ומנגבים את הפרוסות היטב במגבת נקייה. מניחים בתבניות, כל ירק בנפרד. מרססים בשמן את הפרוסות.
.3 אופים 10-כ דקות, עד שהירקות מזהיבים ושוליהם משחימים (אין צורך להפוך).
.4 מוציאים, בוזקים מעט מלח ומגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, בכלי אטום.