סלט תאנים ופקאנים

סלט רענן ומפתיע, שמשלב טעמים של פירות וירקות, גבינה צפתית, פקנים וחמוציות ורוטב חמצמץ-מתקתק. וכל הטוב הזה ב-120 קלוריות למנה

ליאורה חוברה

|

28.07.16 | 09:54

סלט תאנים ופקנים (צילום: עודד חוברה)
סלט תאנים ופקנים (צילום: עודד חוברה)

העונה של התאנים קצרצרה, וכדאי מאוד לנצל אותה. מעבר להיותן טעימות ועסיסיות הן משפרות את פעילות מערכת העיכול באופן עדין ויעיל, ולפי הרפואה המשלימה מכילות מרכיבים המחזקים את פעילות מערכת החיסון, תורמות לשיפור הזיכרון ולחיזוק הציפורניים.

 

לפי הרפואה הסינית, שילוב טעמי פירות וירקות, כמו שבסלט שלפניכם, מאפשר לשמור על צלחת מאוזנת ולהפחית את הצורך במתוק.

 

המרכיבים

10 מנות 120 קלוריות

 

  • 16 תאנים בשלות, חתוכות לרבעים
  • 2 כפות חמוציות
  • 2 מלפפונים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 חסה אמריקאית עגולה, קצוצה גס או שילוב של חסות מסוגים שונים
  • 50 גרם פקאנים לא קלויים
  • 200 גרם גבינה צפתית 5%, חתוכה לקוביות

לרוטב

  • 1 כף שמן זית או אגוזים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית חרדל ( רצוי מאיכות מעולה כמו דיז'ון. אפשר עם גרגרים)
  • 1 כף דבש
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 1/4 כפית מלח ( רצוי טבעי, כמו מלח הימלאיה)

 

ההכנה

  1. בקערה גדולה מניחים את כל החומרים, פרט למרכיבי הרוטב.
  2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת בעלת מכסה או שייקר, ומנערים היטב לרוטב אחיד.
  3. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.
  • גיוון: אפשר להשתמש בפרי אחר כמו נקטרינה, אגס או פירות אחרים שאתם אוהבים.

 

לפייסבוק של הצלם עודד חוברה

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד