ולארוחת הערב - פשטידה
במחבת: 3 מתכוני פריטטה

במקום לשלוח את הביצים לבד למחבת צרפו להן דלורית וגבינת עזים, עגבניות או אפילו פול - ותקבלו פשטידה מהירה ● מתוך "קל לבשל - ספר הבישול המהיר"

מערכת Xnet

|

20.06.16 | 22:12

פריטטה עם דלורית ותרד (צילום: מתוך 'קל לבשל – ספר הבישול המהיר')
פריטטה עם דלורית ותרד (צילום: מתוך 'קל לבשל – ספר הבישול המהיר')

פריטטה עם דלורית ותרד

פריטטה פשוטה להכנה, שמכילה את כל החומרים המזינים של הדלורית והתרד, ומהווה ארוחה מהירה ובריאה.

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 1 דלורית קטנה במשקל כ-500 גרם, נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט חמאה
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
  • 1/2 שקית (200 גרם) עלי תרד (אפשר קפואים ומופשרים)
  • 125 גרם גבינת עזים רכה
  • 4 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וחתוכות דק
  • 2 כפות גבינת פרמזן, מגוררת
  • קמצוץ אגוז מוסקט מגורר
  • 2 כפות טרגון, קצוץ
  • 6 ביצים בגודל L, טרופות
  • מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור במצב גריל.
  2. מבשלים את הדלורית במשך 4-2 דקות במים רותחים, עד שהיא מתרככת מעט. מסננים היטב.
  3. מחממים את שמן הזית והחמאה במחבת גדולה שאפשר להכניס לתנור. מוסיפים את הבצל ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את הדלורית ומטגנים 2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את התרד ומטגנים 2 דקות, עד שהעלים קמלים. מאדים תוך ערבוב קל 2-1 דקות נוספות, כדי להיפטר מהנוזלים (אם רוצים, אפשר להשתמש בעלי בוק צ'וי במקום בתרד).
  5. בזמן שהתרד מתבשל, מתבלים את הביצים הטרופות. מוסיפים את גבינת העזים והעגבניות ומפזרים במחבת באופן אחיד. בוזקים מעל את הפרמזן, אגוז המוסקט והטרגון.
  6. מטגנים את הביצים עד שהן מתחילות להתקשות, מכסים ומטגנים 5 דקות נוספות.
  7. מסירים את המכסה, מעבירים את המחבת לתנור ואופים במשך 4-3 דקות, עד שהחלק העליון משחים מעט. פורסים ומגישים.

 

פריטטה מהירה עם עגבניות ומוצרלה (צילום: מתוך 'קל לבשל – ספר הבישול המהיר')
    פריטטה מהירה עם עגבניות ומוצרלה(צילום: מתוך 'קל לבשל – ספר הבישול המהיר')

     

    פריטטה מהירה עם עגבניות ומוצרלה

    מתכון מהמטבח היווני, הנקרא "קָאִיָאנָה" – מעין גרסה משודרגת של חביתה עם גבינות.

     

    מרכיבים

    3-2 מנות

     

    • 4 כפות שמן זית
    • 2 עגבניות גדולות, בשלות ונוקשות, פרוסות עבה
    • 1 שן שום, קצוצה
    • 100 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות
    • 6 ביצים בגודל L
    • 1 כף שמיר, קצוץ דק
    • מלח ופלפל שחור

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים במחבת קטנה את שמן הזית. מסדרים את פרוסות העגבניות בשכבה אחידה ומפזרים מעל את השום. מטגנים על להבה נמוכה עד שהעגבניות רכות ומעט יבשות.
    2. מפזרים את גבינת המוצרלה מעל העגבניות ומטגנים עד שהגבינה מתחילה להימס.
    3. בזמן שהעגבניות והגבינה מיטגנות, שוברים את הביצים לקערה גדולה ומוסיפים את השמיר. מתבלים במלח ופלפל וטורפים היטב.
    4. יוצקים את תערובת הביצים על העגבניות והגבינה, ומגבירים ללהבה בינונית. מכסים את המחבת חלקית ומטגנים עד שהפריטטה מתחילה להתמצק.
    5. שמים צלחת גדולה על המחבת והופכים את הפריטטה על הצלחת. מנמיכים את הלהבה ומחזירים את הפריטטה למחבת כשהצד הלא-מטוגן נמצא למטה. מטגנים במשך 3-2 דקות נוספות, עד שהצד התחתון זהוב-חום ומוצק. מסירים מהאש. חותכים את הפריטטה למשולשים ומגישים מיד.

     

    פריטטה עם פוּל (צילום: מתוך 'קל לבשל – ספר הבישול המהיר')
      פריטטה עם פוּל(צילום: מתוך 'קל לבשל – ספר הבישול המהיר')

       

      פריטטה עם פוּל

      את מקומם של תפוחי-האדמה המסורתיים תופס במתכון הזה פול המטוגן קלות, והתוצאה היא פריטטה בטעם מיוחד ונהדר.

       

      מרכיבים

      3-2 מנות

       

      • 500 גרם פול מקולף (אפשר קפוא שהופשר)
      • 4 כפות שמן זית
      • 2 כפות יין לבן או יין שרי יבש
      • 4 ביצים בגודל L
      • 1 כפית עלי מיורן טריים
      • מלח ופלפל שחור

       

      אופן ההכנה
      1. מסירים מהפול כל קליפה שנותרה. מחממים במחבת קטנה כף אחת משמן הזית, מוסיפים את הפול ומטגנים על להבה בינונית חצי דקה. מערבבים ומטגנים חצי דקה נוספת.
      2. מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים עד שהאלכוהול מתאדה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 6-5 דקות, עד שהפול רך, אבל לא רך מדי, וכמעט כל הנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומצננים.
      3. שוברים את הביצים לקערה גדולה ומוסיפים את המיורן. מתבלים במלח ופלפל וטורפים היטב. מוסיפים לקערה את תערובת הפול ומערבבים היטב.
      4. מחממים במחבת את יתרת השמן ויוצקים לתוכה את תערובת הביצים והפול בשכבה אחידה. מטגנים את הפריטטה על להבה בינונית, תוך סידור השוליים בעזרת מרית, עד שהחלק העליון מתחיל להתמצק והחלק התחתון זהוב-חום.
      5. שמים צלחת גדולה על המחבת והופכים את הפריטטה על הצלחת. מחזירים את הפריטטה למחבת כשהצד הלא-מטוגן נמצא למטה, מנמיכים את הלהבה ומטגנים במשך 3-2 דקות נוספות, עד שהפריטטה מוצקה, אך עדיין מעט נוזלית במרכז. מגישים חם או קר.

       

      • המתכונים מתוך "קל לבשל - ספר הבישול המהיר" מאת לורה הרינג, הוצאת "דני ספרים", 78 שקל

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר חלבי
      צמחוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (8 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג