שיפודי עוף במחבת
ברוטב קארי אדום

לא צריך לצאת מהמזגן כדי ליהנות משיפודים משובחים: רוטב אסייתי פשוט וכמה דקות במחבת פסים יסדרו לכם מנה עיקרית כיפית לארוחת הצהריים

שיפודי עוף במחבת ברוטב קארי אדום (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
שיפודי עוף במחבת ברוטב קארי אדום (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

מרכיבים

20-15‬ שיפודים

 

  • 1 ק"ג חזה עוף או פילה עוף, חתוך לרצועות
  • ‭1/4‬ כוס ממרח קארי אדום (להשיג בחלק מרשתות השיווק ובחנויות טבע)
  • 4 כפות שמן קנולה
  • אפשרות: 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה

 

לרוטב

  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 קופסה (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • 2 כפות מיץ ליים או לימון
  • ‭5-4‬ כפות רוטב סויה

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה 3 כפות מהקארי עם שמן הקנולה והכוסברה. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 15 דקות לפחות (ועד שעתיים).
  2. משפדים על כל שיפוד כ-4 נתחים.
  3. הרוטב: מחממים בסיר קטן את שמן השומשום ומטגנים בו את השום כדקה. מוסיפים את הקארי האדום שנותר, קרם הקוקוס ומיץ הליים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסויה, מביאים לרתיחה חוזרת ומסירים מהכיריים (אפשר להכין עד יומיים מראש ולחמם לפני ההגשה).
  4. מחממים היטב מחבת פסים על להבה גבוהה. צולים את השיפודים ‭5-4‬ דקות מכל צד, עד שהעוף עשוי. מגישים מיד, לצד הרוטב החם.

 

איך שומרים?

  • את השיפודים - עד 3 ימים במקרר. את הרוטב - עד יומיים. מחממים במחבת לפני ההגשה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג