טעימה מהגליל 2016

טעימה חד פעמית: השפים מ"משחקי השף" יבשלו לכם ארוחה גלילית מיוחדת

"משק צוריאל" חוברים לארבעה מהמתמודדים המוכשרים ביותר של "משחקי השף" לטובת ארוחה חד פעמית במסגרת פרויקט "טעימה מהגליל". אנחנו כבר מריירים

מלי זיידמן, פנאי פלוס

|

16.06.16 | 19:17

  (צילום: דניאל אוחנה)
בשיתוף עם משק צוריאל  

 

אוהבים גבינה? ברור, כך שבטח תרצו לשמוע על ארוחה מיוחדת שיבשלו ארבעה מתמודדים מוכשרים מהעונה האחרונה של "משחקי השף", שחברו לפרויקט "טעימה בגליל" של משק צוריאל, ובמסגרתו יוגשו מנות שלהם במסעדות ברחבי הארץ.

 

גולת הכותרת היא הארוחה המיוחדת הזו שתתקיים ביום שני, ה-4.7  בבר היין ז'אז'ו שבמתחם שרונה. הבר שוכן במבנה טמפלרי תת־קרקעי מדהים ביופיו והמחיר יעמוד על 199 שקל לסועד. במסגרת הארוחה תזכו לטעום חמש מנות זוגיות, קינוח, כוס יין וטעימת גבינות.

 

 (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)

     

    אז מה אוכלים?

     

    ערן כהן (35, עורך אירועי שף פרטיים ושף בקרקס הנודד של אייל שני ובמסעדת צפון אברקסס) יכין לכם שווארמת גבינות חלומי בלאפה מבושמת ביוגורט עמבה וירוקים.

     

    יעל ביגנסקי (27, טבחית במסעדת לומינה של מאיר אדוני) תכין סשימי שיוגש על קרפצ'יו סלק וקרם בולגרית קממבר עם שלג יוגורט ועלי מיקרו.

     

    סלאח כורדי (49, מתכנן לפתח בקרוב מחדש את מסעדת אל ג'מילה שנסגרה בעקבות מבצע צוק איתן) יכין לכם קובה לבניה (בורגול) במילוי תרד זעתר וגבינות המשק, על טחינת שקדים, יוגורט מצומצם, קרם חציל שחור וסלסה עגבניות שרופות.

     

    לירון אבולניק (24, סו שף במסעדת הרברט סמואל) יבשל פולנטה תירס טרי עם מסבחה של שורשים, עם דג ים, משובץ ביהלומי מוצרלה, מסבחת שורשים ולוביה צרובה.

     

    לרגל הארוחה בדקנו עם כל אחד מהם מה הוא מביא איתו לשולחן אחרי ההתמודדות בריאליטי:

     

    כהן: "אני חושב שאני מביא חוויה חד פעמית, כזאת שלא תוכל לחזור על עצמה. האוכל שאני מכין הוא לא צפוי. מבחינתי המטבח היום הוא תיאטרון קולינרי, מקום שבו חומרי הגלם הם השחקנים ואני הבמאי שלהם, שמחבר את המקום לאוכל. הרעיון שלי למנה של שווארמת הגבינות מגיע מהאינטרפרטציה שלי למנה בשרית, שבעזרתה אני יכול להיפתח למנעד רחב יותר של סועדים, שתהיה חוויה גם לאוכלי בשר וגם לצמחונים".

     

    ביגנסקי: "הדבר הראשון שעשיתי כשהגעתי לארץ מפולין הוא סיור אוכל בשוק מחנה יהודה, שם כל הצ'אקרות נפתחו לי. בזבזתי שם את כל הכסף של סל הקליטה על מנות מדהימות שמצאתי. ככה יצא לי ללמוד על המטבחים של כל העדות בארץ תוך זמן קצר, ומכל עדה אני לקחתי את מה שאני אוהבת. אני חושבת שיפה אמר מושיק, שהצלחתי לעשות משהו שהוא לא הצליח: לעשות פיוז'ן בין המטבח הישראלי למטבח האירופי. בעתיד אני רוצה ליצור משהו שייקרא 'האוכל של יעל'".

     

    כורדי: "החלום שלי הוא להביא את המטבח הערבי־יפואי לקדמת הבמה. מדובר באוכל של עיר נמל שיש בה הכל: ערב רב של תרבויות שיוצר שילוב טעמים של מזרח־מערב, אירופה ואפילו צפון אפריקה וטורקיה. האוכל שלי הוא כור ההיתוך של כל זה. כשאומרים לי 'גליל' אני ישר מדמיין 'סירן' - שזה פיקניק בערבית. ו'סירן' טוב זה יין טוב וסלסילת לחמים וגבינות, וכל זה כשאהובתך לצידך".

     

    אבולניק: "היום כל הדירה שלי מלאה בספרי בישול ואני עסוק בזה כל הזמן: עושה ניסויים, עוסק בביקורת עצמית בלתי פוסקת ומנסה להשתפר. אני מרגיש שנכנסתי לתוכנית בן אדם אחד ויצאתי אחר. אני יכול לומר לך שלפני התוכנית היה לי מאוד קשה לאפיין את האוכל שאני עושה ומה בדיוק אני מביא איתי לצלחת. היום אני יכול לומר בביטחון שאני עושה אוכל ים תיכוני, מיוון ועד טורקיה, עם הרבה תיבול ונגיעות איטלקיות. הכי חשוב לי זה לשמור על רמה גבוהה של חומרי גלם, שהם המפתח להכל. החלום שלי הוא לפתוח מסעדה משלי עם גינה בה אני יכול לקטוף ירקות טריים בכל בוקר".

     

    להזמנת מקומות לארוחה המיוחדת

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד