עוגת גבינה מוווו-טרפת
עם כתמי פרה שוקולדיים

בהתחלה האורחים יתאהבו במראה - ואחר כך גם בטעם. לאינס ינאי יש בשבילכם עוגת גבינה אפויה שתגנוב את ההצגה בשבועות

אינס שילת ינאי

|

08.06.16 | 00:45

עשתה את כל הדרך מיפן. עוגת גבינה אפויה עם כתמי פרה שוקולדיים (צילום: אפיק גבאי)
עשתה את כל הדרך מיפן. עוגת גבינה אפויה עם כתמי פרה שוקולדיים (צילום: אפיק גבאי)

תמיד בשבועות יש כזה מבחר עצום של מנות על השולחן, שכבר אין מקום לקינוח. ותמיד בשבועות איכשהו בכל זאת מוצאים מקום לקינוח כי העוגות נראות כל כך טובות.

 

אין לי ספק שגם בשביל העוגה הזאת יהיה לכם מקום בבטן גם אחרי ארוחה עצומה, כי חוץ מזה שהיא טעימה להפליא – אי אפשר לעמוד בפני החמידות שלה. באופן מפתיע, המתכון המקורי לעוגה מגיע מיפן – ליתר דיוק מאזור הוקאידו, שמפורסם בחלב המשובח שלו. הכנסתי במתכון כמה שינויים כדי לפשט אותו, אבל התוצאה היא אותה תוצאה: עוגה רכה עם כתמי פרה שוקולדיים בתוכה ועל פניה.

 

  • עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

לגנאש השוקולד
  • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 1 כף) שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר

 

לבסיס

  • 1/2 עד 3/4 חבילה (150-100 גרם) בישקוטים
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב

 

למלית
  • 200 גרם גבינת שמנת או מסקרפונה
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים

 

אופן ההכנה

  1. הגנאש: שמים את השמנת בסיר ומחממים עד לסף רתיחה. מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד ומחכים דקה. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק. מכסים ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות, להתייצבות.
  2. העוגה: מחממים את התנור ל-150 מעלות.
  3. מקציפים יחד את גבינת השמנת (או המסקרפונה), הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה. מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים גם את הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו, עד שהן נבלעות בתערובת.
  4. משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ. טובלים את הבישקוטי בחלב ומרפדים בהם את תחתית התבנית בשכבה אחת.
  5. יוצקים לתבנית מחצית מתערובת הגבינה.
  6. נוטלים 3 כפות מהגנאש, שמים בקערה ושומרים בצד. קורצים מיתרת הגנאש כדורים בעזרת כף. מועכים מעט את הכדורים לצורה אליפטית ומטביעים אותם במקומות שונים בתערובת הגבינה שבתבנית.
  7. יוצקים לתבנית את רוב תערובת הגבינה שנותרה, אבל שומרים ממנה 1/2 כוס.
  8. מערבבים היטב את הגנאש שהעברנו לקערית, כדי לרכך אותו. מוסיפים את 1/2 כוס תערובת החלב ששמרנו ומערבבים היטב, עד שמתקבל קרם אחיד.
  9. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ויוצרים בקצה השקית חור קטן. מזלפים על פני העוגה קווי מתאר בצורת כתכמי פרה וממלאים אותם בתערובת.
  10. אופים כשעה, עד שהעוגה מתייצבת. אם העוגה משחימה מהר מדי, מורידים את חום התנור ל-140 מעלות.
  11. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה עוד כשעה, בלי לפתוח את הדלת.
  12. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-8 שעות לפחות לפני ההגשה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג