הממרח כבר בפנים: שני
לחמים עם תוספות טעימות

רק לחתוך ולהגיש: לחם קופים ולחם בצורת כוכב שלא צריך להוסיף להם כלום, מקסימום חמאה, כי הם כבר גדושים בכל טוב - מגבינות ועד תבלינים

מערכת Xnet

|

25.05.16 | 14:28

כל אחד תולש לעצמו חתיכה. לחם קופים עם קצח, סומק ופרמזן (צילום: אלונה אייזנברג)
כל אחד תולש לעצמו חתיכה. לחם קופים עם קצח, סומק ופרמזן (צילום: אלונה אייזנברג)
יפה מבחוץ, מפתיע מבפנים. לחם במילוי פרג, פרמזן ובצל (צילום: ילנה ויינברג)
יפה מבחוץ, מפתיע מבפנים. לחם במילוי פרג, פרמזן ובצל (צילום: ילנה ויינברג)

לחם קופים עם קצח, סומק ופרמזן / אלונה אייזנברג

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ עם חור במרכז (אפשר להשתמש בתבנית רגילה ולהניח במרכזה כוס הפוכה)

 

לבצק

  • 4 כוסות (560 גרם) קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כף סוכר
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

 

לציפוי

  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 4 כפות קצח
  • 2 כפות סומק

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. מערבבים את הקמח היטב עם השמרים והמלח. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים כ-10 דקות ביד או כ-5 דקות במיקסר, עד שמתקבל בצק חלק, רך ומעט לח.
  2. מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים כחצי שעה. מוציאים מהבצק את האוויר ומתפיחים כ-50 דקות נוספות, עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות. מגלגלים לנקניק ומחלקים לפיסות בגודל משמש. מגלגלים כל פיסה לכדור לא מושקע במיוחד.

 

אם אין לכם תבנית עם חור במרכזה, השתמשו בתבנית רגילה והניחו במרכזה כוס הפוכה (צילום: אלונה אייזנברג)
    אם אין לכם תבנית עם חור במרכזה, השתמשו בתבנית רגילה והניחו במרכזה כוס הפוכה(צילום: אלונה אייזנברג)

     

    הציפוי והאפייה

    1. ממיסים את החמאה בקערה. מערבבים בקערה שנייה את הפרמזן, הקצח והסומק.
    2. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
    3. מגלגלים את הכדורים בחמאה המומסת ולאחר מכן בתערובת הפרמזן. מניחים בתבנית בשתי שכבות – הקפידו שהשכבה השנייה לא תהיה עמוסה מדי, כי הכדורים יתפחו.
    4. מתפיחים כ-15 דקות.
    5. אופים את לחם הקופים כ-40 דקות בשליש התחתון של התנור, עד שהוא מקבל גוון זהוב בהיר (הקפידו לא לאפות יותר מדי, כדי שגבינת הפרמזן לא תישרף).

     

    • עוד מתכונים של אלונה אייזנברג - בבלוג "בלונים"

     

    לחם במילוי פרג, פרמזן ובצל (צילום: ילנה ויינברג)
      לחם במילוי פרג, פרמזן ובצל(צילום: ילנה ויינברג)

       

      לחם במילוי פרג, פרמזן ובצל / ילנה ויינברג

       

      מרכיבים

      2 כיכרות

       

      לבצק

      • 2 כוסות (480 מ"ל) מים פושרים
      • 1 כף שמרים יבשים
      • 2 כפות סוכר
      • 1/2 4 כוסות (630 גרם) קמח
      • 2 כפיות מלח
      • 4 כפות שמן זית

       

      למלית

      • שמן לטיגון
      • 2 בצלים גדולים קצוצים
      • 1 כוס (100 גרם) פרג טחון טרי
      • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
      • 150 גרם גבינת פרמזן מגורדת

       

      לציפוי

      • 1 ביצה טרופה

       

      אופן ההכנה

       

      הבצק

      1. שמים בקערת המערבל את המים, השמרים, הסוכר והקמח ולשים כדקה. מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים 7-5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
      2. מכסים ומתפיחים שעה עד שעה וחצי במקום חמים.

       

      המלית

      1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שחום ורך. שומרים בצד.
      2. שמים בסיר את הפרג והחלב ומבשלים על אש קטנה כחמש דקות, עד שהחלב נספג בפרג. מצננים לטמפרטורת החדר.
      3. שמים במעבד מזון את הבצל המטוגן, הפרג וגבינת הפרמזן וטוחנים לתערובת אחידה. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך. מעבירים את התערובת לקערה, מכסים ושומרים במקרר.

       

      שלבי עיצוב הלחם (צילום: ילנה ויינברג)
        שלבי עיצוב הלחם(צילום: ילנה ויינברג)

         

        העיצוב והאפייה

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
        2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים אותו במשך כשתי דקות. אם הבצק דביק מדי מקמחים אותו מעט (אבל לא יותר מדי, כדי לא לפגוע במרקם המאפה). מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לעיגול בקוטר 30-25 ס"מ על נייר אפייה מקומח.
        3. מורחים מחצית מכמות המלית על אחד מעיגולי הבצק, תוך השארת שוליים ברוחב של כ-4 ס"מ. מניחים מעל עיגול בצק נוסף. צובטים ומקפלים יחד את שולי שני העיגולים, כדי שהמלית לא תצא החוצה.
        4. חותכים את העיגול לשמונה, כמו פיצה, אך לא עד הסוף – מתחילים את החתך בשוליים ועוצרים כמה ס"מ לפני המרכז.
        5. יוצרים חתך ארוך במרכז כל שמינית, ומעבירים דרכו את שני קצוות ה"פרוסה". לא נורא אם מעט מהמילוי יוצא החוצה או אם הקפל לא נראה אסתטי – אחרי האפייה זה ייראה טוב.
        6. מורחים את הבצק בביצה טרופה ומתפיחים 20 דקות.
        7. מכינים באותו אופן לחם נוסף.
        8. אופים 30-20 דקות, עד שהלחם מזהיב.

         

         

        ממהרים? הכינו פיתות במחבת משניים וחצי מרכיבים. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום: אפרת מוסקוביץ)
        ממהרים? הכינו פיתות במחבת משניים וחצי מרכיבים. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום: אפרת מוסקוביץ)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג