מניפת תפוחי אדמה וירקות בתנור

גרסה דיאטטית ובריאה יותר למתכון השוודי האהוב: בלי חמאה, עם מעט שמן והרבה מאוד ירקות שיכניסו עניין וטעם לארוחת הצהריים או הערב

מניפות תפוחי אדמה וירקות (צילום: עודד חוברה)
מניפות תפוחי אדמה וירקות (צילום: עודד חוברה)

 

המרכיבים

6 מנות (תפוח אדמה, בטטה וירקות) - 120 קלוריות למנה

 

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בטטה גדולה
  • 12 ירקות כגון: גזר, סלק, ארטישוק ירושלמי וקישוא
  • 4 בצלים, קלופים ומחולקים לרבעים
  • 2 -3 שיני שום כתושות
  • 12 שיני שום, קלופות שלמות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס (עדיף מלח אטלנטי)
  •  עלי רוזמרין ותימין טריים
  •  פפריקה וכמון

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל- 240 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מקרצפים את תפוחי האדמה והירקות במים ובסבון ומייבשים (לא מקלפים).
  3. חותכים את תפוחי האדמה והירקות לפרוסות בעובי 3-2 מ"מ, ומקפידים לא לחתוך עד הסוף. אם חתכתם עד הסוף, לא נורא, הצמידו את הירקות זה לזה לפני האפייה.
  4. מסדרים את הירקות בתבנית, וביניהם מפזרים רבעי בצל ושיני שום שלמות
  5. בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית, השום הכתוש, עלי הרוזמרין, הטימין המלח ושאר התבלינים. מברישים בתערובת את הירקות, ומכניסים גם לתוך החריצים.  
  6. אופים כ- 25 דקות בחום גבוה. מנמיכים את החום ל-190 מעלות מעלות ואופים עוד 40 דקות עד שכל הירקות ותפוחי האדמה רכים. במהלך האפייה מורחים את הירקות ותפוחי האדמה בשמן המתובל עוד כפעמיים-שלוש. מעלים את החום ל-220 מעלות ואופים עוד כ-5 דקות לקבלת מעטה קראנצ'י.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג