מניפות תפוחי אדמה וירקות (צילום: עודד חוברה)
המרכיבים
6 מנות (תפוח אדמה, בטטה וירקות) - 120 קלוריות למנה
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בטטה גדולה
- 12 ירקות כגון: גזר, סלק, ארטישוק ירושלמי וקישוא
- 4 בצלים, קלופים ומחולקים לרבעים
- 2 -3 שיני שום כתושות
- 12 שיני שום, קלופות שלמות
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס (עדיף מלח אטלנטי)
- עלי רוזמרין ותימין טריים
- פפריקה וכמון
ההכנה
- מחממים את התנור ל- 240 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מקרצפים את תפוחי האדמה והירקות במים ובסבון ומייבשים (לא מקלפים).
- חותכים את תפוחי האדמה והירקות לפרוסות בעובי 3-2 מ"מ, ומקפידים לא לחתוך עד הסוף. אם חתכתם עד הסוף, לא נורא, הצמידו את הירקות זה לזה לפני האפייה.
- מסדרים את הירקות בתבנית, וביניהם מפזרים רבעי בצל ושיני שום שלמות
- בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית, השום הכתוש, עלי הרוזמרין, הטימין המלח ושאר התבלינים. מברישים בתערובת את הירקות, ומכניסים גם לתוך החריצים.
- אופים כ- 25 דקות בחום גבוה. מנמיכים את החום ל-190 מעלות מעלות ואופים עוד 40 דקות עד שכל הירקות ותפוחי האדמה רכים. במהלך האפייה מורחים את הירקות ותפוחי האדמה בשמן המתובל עוד כפעמיים-שלוש. מעלים את החום ל-220 מעלות ואופים עוד כ-5 דקות לקבלת מעטה קראנצ'י.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה