אוכל

    תנו לטחינה להתבטא: 4 מתכונים
    מקוריים עם הממרח שכולם אוהבים

    מירב גביש שאלה את עצמה למה בעצם אנחנו מכינים טחינה רק עם לימון ושום - ומיד רצה למטבח כדי להכין גרסאות מגניבות שלה עם לימון כבוש, סלק, כמון ואפילו נענע

    מירב גביש

    |

    08.05.16 | 22:59

    משמאל למעלה ובכיוון השעון: טחינה סלק, טחינה כמון, טחינה נענע וטחינה גזר ולימון כבוש (צילום: מירב גביש)
    משמאל למעלה ובכיוון השעון: טחינה סלק, טחינה כמון, טחינה נענע וטחינה גזר ולימון כבוש (צילום: מירב גביש)

    טחינה גזר ולימון כבוש

     

    מרכיבים

    כ-300 גרם

     

    • 4 גזרים קלופים
    • 1/2 כפית סוכר
    • 3 כפות מיץ לימון
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) טחינה
    • 2 כפות גדושות לימונים כבושים
    • 1 שן שום
    • פפריקה מתוקה לקישוט
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים

     

    אופן ההכנה

    1. שמים בסיר את הגזרים הקלופים, הסוכר ו-2 כפות ממיץ הלימון. מוסיפים מים עד לגובה של 3 ס"מ מעל הגזרים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות, עד שהגזרים מתרככים. מסננים, מצננים ופורסים.
    2. שמים במעבד מזון או בבלנדר את הגזרים, הטחינה, הלימון הכבוש, השום, הפפריקה וכף מיץ הלימון הנותרת. מתחילים לעבד ולאחר כמה שניות מוסיפים בהדרגה את המים. ממשיכים לעבד עד שמתקבלת טחינה חלקה.
    3. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. אם הטחינה סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים.

     

    טחינה גזר ולימון כבוש (צילום: מירב גביש)
      טחינה גזר ולימון כבוש(צילום: מירב גביש)
       

       

      טחינה נענע

       

      מרכיבים

      כ-350 גרם

       

      • 1 כוס (240 מ"ל) טחינה
      • 2 כוסות עלי נענע או פטרוזיליה
      • 4 כפות מיץ לימון
      • 1 שן שום
      • 1/2 כפית מלח
      • אפשרות: חצי פלפל ירוק חריף
      • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים

       

      אופן ההכנה

      1. שמים את כל המרכיבים, למעט המים, במעבד מזון או בבלנדר. מתחילים לעבד ולאחר כמה שניות מוסיפים בהדרגה את המים. ממשיכים לעבד עד שמתקבלת טחינה חלקה.
      2. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. אם הטחינה סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים.

       

      טחינה נענע (צילום: מירב גביש)
        טחינה נענע(צילום: מירב גביש)

         

        טחינה סלק

         

        מרכיבים

        כ-350 גרם

         

        • 3/4 כוס (180 מ"ל) טחינה
        • 1 סלק גדול, מבושל (אפשר להשתמש בסלק מוכן שנמכר באריזות ואקום)
        • 4 כפות מיץ לימון
        • 1 שן שום
        • 1/2 חצי כפית מלח
        • 1/4 כפית כמון
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים

         

        אופן ההכנה
        1. שמים את כל המרכיבים, למעט המים, במעבד מזון או בבלנדר. מתחילים לעבד ולאחר כמה שניות מוסיפים בהדרגה את המים. ממשיכים לעבד עד שמתקבלת טחינה חלקה.
        2. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. אם הטחינה סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים.

         

        טחינה סלק (צילום: מירב גביש)
          טחינה סלק(צילום: מירב גביש)
           

           

          טחינה כמון

           

          מרכיבים

          כ-300 גרם

           

          • 3/4 כוס (180 מ"ל) טחינה
          • 2 כפות מיץ לימון
          • 1/2 כפית כמון
          • 1/4 כפית מלח דק
          • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים

           

          אופן ההכנה
          1. מערבבים את כל המרכיבים, למעט המים (אפשר להיעזר במעבד מזון או במיקסר). מוסיפים בהדרגה את המים, תוך ערבוב, וממשיכים לערבב עד שמתקבלת טחינה חלקה.
          2. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. אם הטחינה סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים.

           

          טחינה כמון (צילום: מירב גביש)
            טחינה כמון(צילום: מירב גביש)

             

             

             
            הצג:
            כל התגובות לכתבה "תנו לטחינה להתבטא: 4 מתכונים מקוריים עם הממרח שכולם אוהבים"
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            מתכון מהיר
            כשר פרווה
            טבעוני
            דרגת קושי קלה
            דירוג הגולשים (3 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג