אפשר גם בלי סוכר. עוגיות שוקולד מגולגלות (צילום: מיכל שמיר)
העוגיות האלה נולדו במקרה, כשההורים של החצי שלי הגיעו לביקור לפני כמה חודשים. רציתי להפתיע אותם בעוגיות עם כמות סוכר מינימלית, והכנתי את הבצק הזה על עיוור - מה שייצא, ייצא.
מה שיצא זה בצק נימוח ורך, שמוכן בקלי קלות (לא חייבים מיקסר) ומקבל באהבה שלל מליות. אבל לא נחתי על זרי הדפנה, ומאורח לאורח המתכון השתכלל והשתבח – עד שהגעתי לעוגיות שלפניכם. ראו הוזהרתם: הן ממכרות (שלא תגידו שלא אמרתי לכם).
כמה דברים קטנים לפני שמתחילים
- מיקסר: אם יש לכם, מצוין, זה תמיד יותר קל. אם אין, גם כף עץ או הידיים יעשו את העבודה.
- מלית: נכון ששוקולד זה הכי הכי, אבל הבצק הזה ישמח לפגוש גם ריבה, ממרח חלבה, ממרח תמרים ואפילו סתם חמאה רכה עם סוכר וקינמון.
- שמרים: אל תיבהלו מהם! כאמור, הבצק לא זקוק ללישה מיוחדת – וההתפחה קצרה מאוד ולא מצריכה שום דיוק בזמנים.
- רוצים עוגיות ללא סוכר? אין בעיה. השמיטו את הסוכר מהבצק, והשתמשו עבור המלית בריבה ללא סוכר או בשוקולד ללא סוכר מומס.
- קורנפלור: אל תוותרו עליו במלית הקקאו כי הוא נותן למלית יציבות. גם אם הכמות נראית לכם גדולה, אל חשש. הקורנפלור ייטמע בתערובת.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"
מרכיבים
כ-20 עוגיות
לבצק
- 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח רגיל
- 1/2 כף (5 גרם) שמרים יבשים
- 1/2 כוס פחות 2 כפות (90 מ"ל) שמן קנולה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים פושרים
- 1 כף סוכר (לא חובה)
למלית
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
- 2 כפות גדושות קורנפלור (או קצת יותר)
- 1/2 כף מים
אופן ההכנה
- שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר או בקערה גדולה. לשים כ-2 דקות עם וו הגיטרה או בידיים, עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים ומתפיחים כ-30 דקות.
- בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיביה, מלבד הקורנפלור. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב, עד שהמלית מסמיכה. אם היא לא מספיק סמיכה, מוסיפים בהדרגה עוד כפית או שתיים של קורנפלור.
- מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה למלבן בגודל כ-20X30 ס"מ. מורחים את הבצק במלית, אך משאירים שוליים נקיים ברוחב של כ-1.5 ס"מ.
- מגלגלים את הבצק לגליל מאחת הצלעות הארוכות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשה"תפר" פונה כלפי מטה. מסמנים על הגליל פרוסות: בעזרת סכין חדה חורצים לרוחבו פסים מקבילים במרווחים של כ-1.5 ס"מ זה מזה.
- אופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב.
- מצננים לחלוטין, וחותכים לעוגיות לפי הסימון. שומרים בכלי אטום עד שבועיים.