לחם בירה מקמח מלא
בלי שמרים ובלי לישה

נשאר לכם קמח שצריך לחסל לפני פסח? הנה מתכון סופר-קל, שמכינים ב-5 דקות, ולא דורש התפחה. והפטנט: מגוונים בתוספות ומקבלים בדיוק את הלחם שאתם אוהבים

לחם בירה מקמח מלא (צילום: עודד חוברה)
לחם בירה מקמח מלא (צילום: עודד חוברה)

 

 

המרכיבים

כיכר אחת, 20 פרוסות,  80 – 100 קלוריות לפרוסה (תלוי בתוספות שבחרתם)

תבנית אינגליש-קייק ( 33 – 35 ס"מ)

 

  • 500 מ" ל בירה לבנה
  • 1כוסות קמח מלא תופח ( או קמח מלא + שקית אבקת אפיה)
  • 2 כוסות קמח לבן תופח ( או קמח לבן + שקית אבקת אפיה)
  • כפית מלח

תוספות (לבחירה תוספת אחת מכל שורה)

• 150 גרם גבינה צפתית או פטה 5% מגוררת או 150 גרם גבינה צהובה 5% חתוכה לקוביות קטנות או קוביות ירק מבושל (דלעת, קישואים, בצל מוזהב, פטריות מוקפצות וכו')

• 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים או 1/4 כוס עשבי תיבול יבשים לפי הטעם ( פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום וכו') או 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות או זיתים קצוצים

לציפוי 

1/3 כוס גרעינים (דלעת או חמניה) או שומשום שחור או לבן או פרג או קצח

 

ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מערבבים בקערה את הבירה עם התוספות הנבחרות. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה.
  3. יוצקים את העיסה לתבנית, מחליקים ומפזרים מעל את גרגרי הציפוי שבחרתם.
  4. אופים ככ-40- 50 דקות עד שהלחם מזהיב וקיסם הננעץ בו יוצא יבש.
  5. אוכלים חם (ואל תאמינו לסבתות שאמרו שאסור לאכול לחם חם.....).  

 

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דיאטטי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג