
לחם בירה מקמח מלא (צילום: עודד חוברה)
המרכיבים
כיכר אחת, 20 פרוסות, 80 – 100 קלוריות לפרוסה (תלוי בתוספות שבחרתם)
תבנית אינגליש-קייק ( 33 – 35 ס"מ)
- 500 מ" ל בירה לבנה
- 1כוסות קמח מלא תופח ( או קמח מלא + שקית אבקת אפיה)
- 2 כוסות קמח לבן תופח ( או קמח לבן + שקית אבקת אפיה)
- כפית מלח
תוספות (לבחירה תוספת אחת מכל שורה)
• 150 גרם גבינה צפתית או פטה 5% מגוררת או 150 גרם גבינה צהובה 5% חתוכה לקוביות קטנות או קוביות ירק מבושל (דלעת, קישואים, בצל מוזהב, פטריות מוקפצות וכו')
• 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים או 1/4 כוס עשבי תיבול יבשים לפי הטעם ( פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום וכו') או 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות או זיתים קצוצים
לציפוי
1/3 כוס גרעינים (דלעת או חמניה) או שומשום שחור או לבן או פרג או קצח
ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מערבבים בקערה את הבירה עם התוספות הנבחרות. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה.
- יוצקים את העיסה לתבנית, מחליקים ומפזרים מעל את גרגרי הציפוי שבחרתם.
- אופים ככ-40- 50 דקות עד שהלחם מזהיב וקיסם הננעץ בו יוצא יבש.
- אוכלים חם (ואל תאמינו לסבתות שאמרו שאסור לאכול לחם חם.....).
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה