מאפינס ירקות עם פטנט

מתכון בסיסי למאפינס מלוחים ודיאטטיים מקמח מלא, שאפשר להוסיף להם כל ירק שאוהבים (או שיש במקרר). והמחיר? רק 65 קלוריות ליחידה

מאפינס בצל ופטריות ומאפינס כרישה ודלעת (צילום: עודד חוברה)
מאפינס בצל ופטריות ומאפינס כרישה ודלעת (צילום: עודד חוברה)

 

 

החומרים:

24 מאפינס, 65 קלוריות ליחידה

כלים: תבנית מאפינס או תבניות אישיות

 

  • 1/2 1 כוסות של  ירקות (קישואים, תרד, מנגולד, כרובית, פטריות, בצל , כרשה, פלפלים וכדומה),
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע קוטג' 5%
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח מלא תופח
  • 2 כפות זרעוני צ'יה
  • תבלינים ועשבי תיבול:  פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום ועשבי תיבול יבשים
  • מלח ופלפל

 

ההכנה

  1. מכינים את הירקות: בוחרים ירק אחד או יותר, וחותכים לקוביות קטנות.
  2. אם בוחרים בצל או כרשה - חותכים לפרוסות דקות ומאדים בסטואז' עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים כ-10 דקות עד שהם מתרככים, תוך כדי ערבוב מתמיד. אם משתמשים בירקות עליים או עתירי נוזלים, כמו פטריות, מסננים הנוזלים לאחר הבישול.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. מערבבים בקערה גדולה את כל שאר חומרי התערובת חוץ מהירקות. מוסיפים את הירקות ומערבבים מעט ובעדינות.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים (או לתבניות האישיות) עד ל-3/4 מהגובה.
  6. אופים בחום בינוני כ-40-30 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים. משאירים עוד 10 דקות בתנור כבוי, כשדלת מעט פתוחה. מוציאים ומצננים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג