מאפינס בצל ופטריות ומאפינס כרישה ודלעת (צילום: עודד חוברה)
החומרים:
24 מאפינס, 65 קלוריות ליחידה
כלים: תבנית מאפינס או תבניות אישיות
- 1/2 1 כוסות של ירקות (קישואים, תרד, מנגולד, כרובית, פטריות, בצל , כרשה, פלפלים וכדומה),
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 גביע קוטג' 5%
- 4 ביצים
- 1 כוס קמח מלא תופח
- 2 כפות זרעוני צ'יה
- תבלינים ועשבי תיבול: פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום ועשבי תיבול יבשים
- מלח ופלפל
ההכנה
- מכינים את הירקות: בוחרים ירק אחד או יותר, וחותכים לקוביות קטנות.
- אם בוחרים בצל או כרשה - חותכים לפרוסות דקות ומאדים בסטואז' עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים כ-10 דקות עד שהם מתרככים, תוך כדי ערבוב מתמיד. אם משתמשים בירקות עליים או עתירי נוזלים, כמו פטריות, מסננים הנוזלים לאחר הבישול.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את כל שאר חומרי התערובת חוץ מהירקות. מוסיפים את הירקות ומערבבים מעט ובעדינות.
- יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים (או לתבניות האישיות) עד ל-3/4 מהגובה.
- אופים בחום בינוני כ-40-30 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים. משאירים עוד 10 דקות בתנור כבוי, כשדלת מעט פתוחה. מוציאים ומצננים.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה