מרק תירס ברבע שעה (צילום: איציק בראל)
המתכון באדיבות מסעדת "סוהו" בראשון לציון.
מרכיבים
3-2 מנות
- 1 פחית (550 גרם לפני סינון) שימורי תירס
- 1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 1/2 1 כפות סוכר
- מלח
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- מסננים את גרגירי התירס מהנוזלים ומעבירים מחצית מהגרגירים לסיר. טוחנים באופן גס את המחצית השנייה של הגרגירים ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים לסיר גם את חלב הקוקוס, המים, הסוכר והמלח. מביאים לרתיחה.
- טורפים את הביצה ומוסיפים אותה לסיר לאט ובהדרגה, תוך ערבוב מהיר, מביאים לרתיחה ובינתיים טורפים את הביצה.
- מכבים את האש ומניחים למרק להצטנן כמה דקות לפני ההגשה.