עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט

הפירות יבשים, העוגה עסיסית: מתכון פשוט ומנצח לעוגה בחושה אוורירית עם תאנים, משמשים, שזיפים וניחוח הדרים משגע

עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

זאת בעצם אינגליש קייק קלאסית. אפשר לשחק עם הפירות היבשים, להוסיף לדר במקום משמש או להוסיף אננס מיובש וחמוציות למי שרוצה חמצמצות.

 

מרכיבים

תבנית קוגלהוף או תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 2 כוסות ‭2 +‬ כפות (300‬ גרם) קמח תופח
  • ‭1/2‬ כפית מלח דק
  • 5 תאנים מיובשות,‬ חתוכות לשש
  • 5 משמשים מיובשים, חתוכים לרבעים
  • 8 שזיפים מיובשים, מגולענים וחתוכים לרבעים
  • ‭1 1/4‬ כוסות (250 גרם) סוכר דמררה
  • 300 גרם חמאה, מומסת
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 6 ביצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מנפים לקערה את הקמח והמלח. שמים את הפירות היבשים בכלי, מפזרים עליהם כף אחת מתערובת הקמח ומערבבים היטב.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את העוגה גם עם מיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את הסוכר, החמאה והקליפות המגוררות, ומעבדים כ-4 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים בהדרגה, זו אחר זו (מחכים בכל פעם שהקודמת תיטמע בעיסה).
  4. מוסיפים את הקמח ומערבלים כ-5 שניות. מוסיפים את הפירות היבשים ומערבלים קצרות, רק עד שהעיסה אחידה.
  5. מעבירים לתבנית, מיישרים ואופים כשעה-שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה וזהובה, וקיסם הננעץ בה יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומגישים.

 

איך שומרים?

  • עד שבוע, מכוסה בטמפרטורת החדר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (6 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג